ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Balayage vs Highlights: Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Οκτωβρίου 2024

μπαλαγιαζ ή ανταύγες
IG @lovisabarkman
Ποια μέθοδος θα μεταμορφώσει με τον ιδανικότερο τρόπο την εικόνα των μαλλιών σου

Αν σκέφτεσαι να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου, έχεις σίγουρα αναρωτηθεί ποια τεχνική βαφής είναι η καλύτερη για εσένα: το balayage ή τα highlights (ανταύγειες);

To balayage

Το balayage και οι ανταύγειες είναι δύο διαφορετικές τεχνικές επεξεργασίας που δίνουν «φως» στο χρώμα των μαλλιών. Το balayage προέρχεται από τη γαλλική λέξη που σημαίνει «σκούπισμα» και υποδηλώνει μια τεχνική χρωματισμού που δίνει μια φυσική εμφάνιση στα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, το balayage χρησιμεύει για να δημιουργήσει την λάμψη που δίνει φυσικά ο ήλιος στα μαλλιά το καλοκαίρι.

Τα highlights

Αυτή η τεχνική αφορά στο άνοιγμα των μαλλιών από τις ρίζες έως τις άκρες, δημιουργώντας ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Επιπλέον, σου επιτρέπει να «παίξεις» με την ένταση του φωτισμού σε συνενόηση πάντα με τον κομμωτή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ανταύγες μπορεί επίσης να είναι πιο λεπτές ή πιο φαρδιές.

μπαλαγιαζ ή ανταύγες
IG @lovisabarkman

Balayage vs highlights: Οι διαφορές

Τώρα που ξέρεις τι είναι το balayage και τι είναι τα highlights, πώς μπορείς να καταλάβεις ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για εσένα; Η κύρια διαφορά είναι η μέθοδος εφαρμογής. Μάλιστα, ενώ οι ανταύγειες απαιτούν τη χρήση αλουμινόχαρτωνγια την απομόνωση τμημάτων μαλλιών, το balayage εφαρμόζεται με το χέρι. Ως αποτέλεσμα, το τελικό αποτέλεσμα στην εικόνα των μαλλιών είναι εντελώς διαφορετικό. Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι η συντήρηση. Ενώ για το balayage αρκεί να κάνεις τα touch-ups σε αρκετά μεγάλα διαστήματα με την πάροδο του χρόνου, τα highlights απαιτούν πιο συχνές παρεμβάσεις.

μπαλαγιαζ ή ανταύγες
IG @lovisabarkman

Balayage Vs Highlights: Ποιο να επιλέξεις;

Αρχικά πρέπει να καθορίσεις τους στόχους σου και να τους αξιολογήσεις με τον κομμωτή σου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την υφή και την πυκνότητα των μαλλιών σου. Εάν για παράδειγμα, οι άκρες των μαλλιών σου είναι λεπτέςκαι εύθραυστες, το balayage μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Σκέψου επίσης τη συντήρηση: πόσες επεξεργασίες είσαι διατεθειμένη να κάνεις και πότε; Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς ή δεν θέλεις να πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο, προτίμησε το balayage. Εάν, ωστόσο, προτιμάς ένα πιο φωτεινό και πιο ομοιόμορφο χρώμα ή αν σου αρέσει μια αισθητή αλλαγή μεταξύ του βασικού χρώματος και των πιο ανοιχτόχρωμων τμημάτων, τότε οι ανταύγειες είναι για εσένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.