ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Περιποίηση φρυδιών: Αποτρίχωση με κερί ή με κλωστή;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Οκτωβρίου 2024

περιποίηση φρυδιών
IG @laetitiaduclos
Ποια μέθοδος αποτρίχωσης χαρίζει το καλύτερο σχήμα στα φρύδια μας;

Τα φρύδια αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας του προσώπου μας. Αν θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε με κάτι, θα λέγαμε ότι λειτουργούν όπως το κάδρο ενός πίνακα για το πρόσωπο. Επομένως, όταν θέλουμε να οριοθετήσουμε το σχήμα τους χρειάζεται να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή για να μην δημιουργήσουμε οπτική ανισορροπία στο πρόσωπό μας.

Δύο από τις δημοφιλέστερες μεθόδους που εφαρμόζονται για το καθάρισμα και τον σχηματισμό των φρυδιών – εκτός από το τσιμπιδάκι- είναι η αποτρίχωση με κερί και η αποτρίχωση με κλωστή. Παρά τον κοινό στόχο που έχουν αυτές οι δύο μέθοδοι αποτρίχωσης, στην πραγματικότητα δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τον ρυθμό αναγέννησης της τρίχας μετά την αποτρίχωση, καθώς και ποια από τις δύο αφήνει πιο απαλό το δέρμα. Είναι η μια καλύτερη από την άλλη;

περιποίηση φρυδιών
IG @laetitiaduclos

Aποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με κερί περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ομοιόμορφου στρώματος κεριού - ζεστού ή κρύου, σκληρού ή μαλακού - στο δέρμα. Το κερί λειτουργεί παγιδεύοντας μεμονωμένες τρίχες πριν τις αομακρύνουμε προς μία μόνο κατεύθυνση χρησιμοποιώντας μια ταινία.

Αποτρίχωση με κλωστή

Η αποτρίχωση με κλωστή περιλαμβάνει το τράβηγμα των τριχών από τον θύλακα με τη χρήση δύο κλωστών. Δεδομένου ότι έχει ελάχιστη έως καθόλου επαφή με το δέρμα, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα ερεθισμού ή εγκαύματος. Ωστόσο, η τεχνική έχει τα μειονεκτήματά της. Για παράδειγμα: Η κλωστή αφαιρεί την τρίχα από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ωοθυλάκιο και το δέρμα που το περιβάλλει.

Jenny.Gr
IG @laetitiaduclos

Σε ποιον ταιριάζει κάθε μέθοδος αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση με κερί είναι ιδανική για άτομα με κανονικό έως λιπαρό δέρμα και υγιές που δεν έχει μολυνθεί ή έχει καεί από τον ήλιο. Λειτουργεί επίσης καλύτερα στα πυκνά και χοντρά φρύδια. Στην περίπτωση του ξηρού και ευαίσθητου δέρματος, δέρματος με τάση ακμής ή δέρματος με φλεγμονώδη πάθηση (π.χ. έκζεμα ή ψωρίαση) είναι προτιμότερο να επιλεχθεί μια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης. Επίσης, εάν μια γυναίκα ή άντρας χρησιμοποιεί τοπικά ρετινοειδή, η αποτρίχωση με κερί μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό και καλύτερα να αποφεύγεται.

Η αποτρίχωση με κλωστή είναι κατάλληλη για τους περισσότερους τύπους δέρματος με υγιές δέρμα. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή της σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή με δυσμενείς δερματικούς φραγμούς, όπως άτομα με ακμή, έκζεμα ή ροδόχρου ακμή , καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή.

Τόσο η αποτρίχωση με κερί όσο και η αποτρίχωση με κλωστή έχουν παρόμοια αποτελέσματα στη διάρκειά τους αφού αφαιρούν τις τρίχες από τη ρίζα. Κατά μέσο όρο, ποικίλλει από δύο έως έξι εβδομάδες, ανάλογα με τους μεμονωμένους ρυθμούς ανάπτυξης των τριχών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.