ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

To beauty tip που ελαχιστοποιεί το φριζάρισμα των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Οκτωβρίου 2024

φριζαρισμα μαλλιών
IG @hannaschonberg
Αν θέλεις να εξαλείψεις το ενοχλητικό φαινόμενο φριζαρίσματος των μαλλιών σου, απλά εφάρμοσε αυτό το tip

Αν το πρόβλημά σου είναι το φριζάρισμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα τα μαλλιά σου και περνάς ώρες με το πιστολάκι και τη βούρτσα ή ακόμα και με την ισιωτική μαλλών, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Εάν, για παράδειγμα, μετά από ένα ντους ή μπάνιο συνηθίζεις να τυλίγεις τα μαλλιά σου με με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, αυτό μπορεί να αποτελεί βασική αιτία για το φριζάρισμα των μαλλιών σου.

Η δύναμη των μικροϊνών

Οι hair experts σε όλο τον κόσμο συνιστούν τις πετσέτες μικροϊνών έναντι των βαμβακερών. Είναι φτιαγμένες από μικροσκοπικές συνθετικές ίνες και η τακτική τους χρήση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του σπασίματος της τρίχας. Πράγματι, η απαλή και λεπτή δομή των μικροϊνών κάνει αυτές τις απαλές πετσέτες ιδανικές για τα μαλλιά, καθώς συμβάλλουν στη μείωση της τριβής, του φριζαρίσματος και του σπασίματος.

φριζαρισμα μαλλιών
IG @hannaschonberg

Μην αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν στον «αέρα»

Ακόμη και το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών με «αέρα» μπορεί να μην είναι μια καλή λύση για την αντιμετώπιση του φριζαρίσματος. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τρόπος στεγνώματος απαιτεί εξαιρετικά μεγάλο χρόνο, ο οποίος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος και το πορώδες της τρίχας. Και τελικα, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά φουντώνουν από την υπερβολική υγρασία.

φριζαρισμα μαλλιών
IG @hannaschonberg

Χρησιμοποίησε απαλά προϊόντα

Επομένως, αν θέλεις πράγματι να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα των μαλλιών σου, θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις ένα απαλό σαμπουάν και conditioner για τον καθαρισμό και την φροντίδα των μαλλιών σου, κι έπειτα να αντικαταστήσεις τη βαμβακερή πετσέτα με μια πετσέτα μικροϊνών. Ενώ, θα ήταν ιδιαίτεα ωφέλιμο να αποφεύγεις να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά στον «αέρα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.