ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Η διατροφή που μεταμορφώνει την εμφάνιση των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Οκτωβρίου 2024

τριχόπτωση
IG @hannaschonberg
Εάν θέλεις να αποκτήσεις πιο δυνατά μαλλιά, να μειώσεις την τριχόπτωση και να τα βοηθήσεις να μακρύνουν πιο γρήγορα, θα πρέπει να στοχεύσεις σε μια ισορροπημένη διατροφή

Όπως κάθε άλλη γυναίκα, έτσι κι εσύ θέλεις να έχεις υπέροχα μαλλιά. Όμως τα μαλλιά σου έχουν φθαρεί και νιώθεις ότι αν τα κουρέψεις, δεν θα μακρύνουν ποτέ ξανά. Αγοράζεις προϊόντα επαγγελματικής περιποίησης και συμπληρώματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των μαλλιών. Αλλά γνώριζες ότι μπορείς να ενισχύσεις επιπλέον τις προσπάθειές σου για υγιή και δυνατά μαλλιά μέσω της σωστής διατροφής;

Η σημασία της ισορροπημένης διατροφής

Μια ισορροπημένη διατροφή, εμπλουτισμένη με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι απαραίτητη για την υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών. Από τη διατροφή σου δεν πρέπει ποτέ να λείπουν οι πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούν βασική ομάδα τροφίμων, καθώς τα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεΐνες που ονομάζονται κερατίνη. Ομοίως, αμινοξέα, όπως η L-κυστεΐνη και η L-λυσίνη , είναι επίσης απαραίτητα, καθώς είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.

τριχόπωση
IG @hannaschonberg

Οι περιοριστικές δίαιτες

Οι διατροφικές ελλείψεις συμβάλλουν στην αραίωση των μαλλιών και την τριχόπτωση. Οι αυστηρές, περιοριστικές δίαιτες μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το πρόβλημα, καθώς μπορεί να λείπει η πλήρης ισορροπία των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την υποστήριξη της ανάπτυξης.

Το «μυστικό» για υπέροχα μαλλιά αποκαλύπτεται μέσω της διατροφής

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή για την υγεία των μαλλιών πρέπει να περιλαμβάνει βιταμίνη D, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β12), ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), βιοτίνη, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες μακροθρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά.

τριχόπτωση
IG @hannaschonberg

Πες «όχι» στο άγχος

Εκτός από τη σωστή διατροφή, άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των μαλλιών. Το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο. Προσπάθησε λοιπόν, να το ελέγχεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.