ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Η νίκη κατά της ακμής


5 Φεβρουαρίου 2014

Η ακμή ταλαιπωρεί, στενοχωρεί και απογοητεύει τους έφηβους αλλά επίσης εκπλήσσει δυσάρεστα και τους μεγαλύτερους.

Προκαλείται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες και στο παρελθόν, θεραπευόταν πολύ δύσκολα. Η έγκαιρη αντιμετώπισή της βεβαιώνει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την καταπολέμησή της, ενώ η σωστή και συνεπής συντήρηση του δέρματος μετά από μια σοβαρή θεραπεία είναι απολύτως απαραίτητη για τον αποκλεισμό της επανεμφάνισης. Επίσης, σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι υπάρχουν πια τρόποι ακόμη για την αντιμετώπιση των ουλών. Στο Ινστιτούτο εφαρμόζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τις πιο εξελιγμένες ακίνδυνες μεθόδους και φροντίζουμε να παρακολουθούμε μακροχρόνια την πορεία και τις αντιδράσεις, σε κάθε τύπο δέρματος, προστατεύοντας το με κάθε τρόπο. Υπάρχουν δύο συνδυαστικές θεραπείες, η καθεμία ενδείκνυται για διαφορετικό τύπο δέρματος και διαφορετικό πρόβλημα – αυτό θα αποφασιστεί στη διάγνωση και αφού φυσικά γίνει πάντα ένας τέλειος προσεκτικός καθαρισμός, προϋπόθεση άλλωστε για κάθε είδους θεραπεία.

  • Η πρώτη περίπτωση αφορά φυσικά στον πολύ καλό καθαρισμό από σμήγμα, κύστες κλπ. και στον συνδυασμό του στη συνέχεια με Laser χαμηλής ισχύος σε δύο διαφορετικά μήκη κύματος – ερυθρό και μπλε. Η φωτοδυναμική θεραπεία αποτελεί μια ασφαλέστατη μέθοδο για την καταπολέμηση της ακμής και οδηγεί σε επούλωση ενώ άμεσα λειτουργούν και οι αναπλαστικές ιδιότητες. Η θεραπεία συνδυάζεται και με ελαφριά απολέπιση.
  • Η δεύτερη λύση είναι η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι, ειδικά στην περίπτωση ουλών από ακμή. Εφόσον μάλιστα περάσει η οξεία φάση της ακμής και αν εξακολουθήσουμε να έχουμε φλεγμονή, μπορούμε να συνεχίσουμε με συνδυασμό του laser με ήπια απολέπιση με οξέα φρούτων. Η μικροδερμοαπόξεση συνδυάζει την απολεπιστική δράση του διαμαντιού με την αναρρόφηση, ενεργοποιώντας τα κύτταρα της βασικής στοιβάδας ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Πρόκειται ούτως ή άλλως για μια θεραπεία ανανέωσης για όλους τους τύπους δέρματος αλλά κυρίως για μια θεραπεία αποκατάστασης ουλών από ακμή καθώς και για θεραπεία δυσχρωμιών και αντιγήρανσης.

Θα επιμένω πάντοτε , ότι για τον καθένα επιβάλλεται να δημιουργούμε το δικό του πρωτόκολλο θεραπείας , γιατί είναι μια και μοναδική περίπτωση.

Από τη Μαίρη Αργείτου

Πληροφορίες: www.mariaargeitou.gr  / Κάντε like στο facebook fan page (Τηλ. επικοινωνίας: 210-6742622)

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.