ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς η καθημερινότητα επηρεάζει το δέρμα σας


20 Οκτωβρίου 2014

Το δέρμα σας είναι το πρόσωπο που παρουσιάζετε στον κόσμο. Όταν έχετε ένα υγιές δέρμα, τότε φαίνεστε και πιο όμορφες. Όμως οι επιλογές που κάνετε κάθε μέρα - τι τρώτε, πώς αισθάνεστε, τι ώρα κοιμάστε - επηρεάζουν το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας  νεανική και χωρίς ρυτίδες.

Θέλετε ένα όμορφο δέρμα; Προσέξτε τη διατροφή σας. Οι υψηλότερες προσλήψεις βιταμίνης C και χαμηλότερες προσλήψεις λιπών και επεξεργασμένων υδατανθράκων (κέικ, σοκολάτα, μπισκότα κτλ) συνδέονται με τη μείωση της γήρανσης του δέρματος. Αλλάζοντας τη διατροφή σας, θα βοηθήσει την εμφάνισή σας. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά, φαίνεται να βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας σας.

Έχει σημασία το πώς κοιμάστε. Αν δεν κοιμάστε στη σωστή θέση, τότε αυτό θα φανεί στο υπόλοιπο σώμα και κυρίως στο πρόσωπό σας. Εάν λοιπόν, το πιέζετε με το μαξιλάρι, μετά από χρόνια θα έχετε περισσότερες ρυτίδες.  Άρα, εάν έχετε λανθασμένη στάση στον ύπνο σας, είναι καιρός να την αλλάξετε και αυτή η αλλαγή θα φανεί αμέσως στην επιδερμίδας σας.

Μήπως λατρεύετε τον ήλιο; Τότε οι πιθανότητες είναι, ότι το δέρμα σας έχει υποστεί βλάβη από τις ηλιακές ακτίνες. Περίπου το 90% όλων των ζημιών του δέρματος οφείλεται στον ήλιο. Άρα, προστατέψτε το δέρμα φορώντας αντηλιακό ευρέος φάσματος και ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Τα αντηλιακά με SPF 30 ή υψηλότερο είναι τα καλύτερα. Να αποφεύγετε τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ., όπου οι ακτίνες είναι ισχυρότερες.

Το πολύ αλκοόλ είναι κακό για το δέρμα. Αφυδατώνει το σώμα σας, και αυτό μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ξηρού δέρματος. Επίσης, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα, μετά από μια νύχτα γεμάτη αλκοόλ, να έχετε κόκκινο πρόσωπο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να πάθουν μόνιμη βλάβη, έτσι ώστε το δέρμα να παραμένει κόκκινο.

Με απλά λόγια, το κάπνισμα είναι κακό για το δέρμα σας: Είναι η δεύτερη αιτία, μετά τον ήλιο, που προκαλεί πρόωρες ρυτίδες και ξηρό δέρμα. Στην πραγματικότητα, κάτω από ένα μικροσκόπιο, μπορείτε να δείτε τις ρυτίδες σε καπνιστές ηλικίας 20 ετών. Επίσης, το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος και συμβάλλει στη διάσπαση του κολλαγόνου. Λιγότερο κολλαγόνο σημαίνει περισσότερες ρυτίδες. Και ναι, να ασκεί τα χείλη σας επανειλημμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές γύρω τους.

Πόσοι από εσάς έχετε φανταστεί ότι, το άγχος επηρεάζει το δέρμα και σας γερνάει πρόωρα; Κι όμως αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Όταν έχετε στρες, ανεβαίνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που συμβάλλει σε πολλές λειτουργίες του μεταβολισμού. Αυτή η άνοδος, αυξάνει την παραγωγή λίπους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρό δέρμα, ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.