ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

NIGHT MAGIC: Το δέρμα ζει και βασιλεύει τη νύχτα


17 Νοεμβρίου 2015

o-WOMAN-SLEEPING-facebook.jpg

Η επιδερμίδα του προσώπου λειτουργεί και ανταποκρίνεται σε «επιθέσεις» και στην «προστασία», ακριβώς όπως και αυτή του σώματος: ζει και αναπνέει στον φυσικό, βιολογικό ρυθμό και, όταν ξεκουράζεται, συγκρατεί και ανανεώνει τις δυνάμεις της για την επόμενη ημέρα.

Η Μαρία Αργείτου, εξηγεί πώς γίνεται αυτή η, τόσο ευεργετική διαδικασία για την εμφάνισή μας όσο εμείς… κοιμόμαστε!

Η περίφημη κυτταρική ανανέωση λαμβάνει χώρα κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ολοκληρώνεται η “εργασία” της αναζωογόνησης. Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας -της φάσης ξεκούρασης του οργανισμού- τα επιδερμικά κύτταρα δουλεύουν στο μάξιμουμ.

Τη νύχτα η επιδερμίδα είναι πολύ πιο δεκτική, λιγότερο επιθετική, αποθηκεύει αρκετές ορμόνες και επιδιορθώνει τους τραυματισμούς που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι τότε λοιπόν, που το δέρμα επωφελείται ιδανικά των ενεργών του στοιχείων για να αναδομηθεί. Σύμφωνα με μελέτες που καταλήγουν στις παραπάνω διαπιστώσεις, κατά τη λειτουργία του δέρματος τη νύχτα συμβαίνουν τα εξής:

  • Το δέρμα έχει μεγαλύτερη διαπερατότητα τη νύχτα από ότι την ημέρα. Συνεπώς, τα υδρόφυλλα και τα λιπόφυλλα συστατικά το διαπερνούν πιο γρήγορα απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούν στην κυτταρική αναδόμηση.
  • Ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός αγγίζει το μάξιμούμ του κατά τα μεσάνυχτα με ένα ακόμα μεγαλύτερο peak γύρω στη 01:00 τη νύχτα, ενώ βρίσκεται στο χαμηλότερό του σημείο στις 13:00 το μεσημέρι.
  • Η μικρο-κυκλοφορία είναι ενεργή για 23 ώρες, αλλά η ένταση των αντιδράσεων σε αλλεργιογόνα κορυφώνεται τη νύχτα.
  • Οι σμηματογόνοι αδένες κοιμούνται τη νύχτα με το μίνιμουμ της λειτουργίας αποθήκευσης σμήγματος στις 04:00 το πρωί.

Για να εκμεταλλευτούμε τον ύπνο λοιπόν και αυτήν την τεράστια δεκτικότητα του δέρματος, αλλά και για να επωφεληθούμε από τα ενεργές ουσίες, πρέπει να επιλέξουμε συστατικά που:

  • ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αποκατάστασης, αναδόμησης και επανόρθωσης,
  • διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και
  • βοηθούν τα ώριμα δέρματα να ανακτήσουν πιο αποτελεσματικά τη διαδικασία της αναζωογόνησης.

Το δέρμα ξυπνά πανέμορφο! Έχοντας ήδη ενεργοποιηθεί, ξεκουραστεί και αναζωογονηθεί είναι έτοιμο να αμυνθεί στους περιβαλλοντικούς εχθρούς.

Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.