ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αντηλιακό: 7 λάθη που πρέπει να σταματήσουμε άμεσα για να μην… καούμε


11 Ιουνίου 2016

960-3.jpg

Καταλαβαίνουμε ότι η πιο ζεστή εποχή του χρόνου έχει φτάσει, όταν αρχίζουμε να βλέπουμε γύρω μας, ή και στον καθρέφτη, ροζ και κόκκινο χρώμα στο δέρμα. Παρότι όλες χρησιμοποιούμε αντηλιακό, δεν του κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση. Όλες κάνουμε λάθη και, μάλιστα, πολλά αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να τα διορθώσουμε. Για την ακρίβεια, είναι ακόμα νωρίς –πρώτες μέρες Ιουνίου- και έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας για να αλλάξουμε τις παλιές μας συνήθειες και να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από τις ακτίνες του ήλιου.

1. Δεν χρησιμοποιούμε αρκετό.Το ότι το αντηλιακό μας έχει υψηλό δείκτη προστασίας, δεν σημαίνει καθόλου ότι είμαστε καλύτερα προστατευμένες. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει να εφαρμόζουμε διπλάσια ποσότητα στην πλάτη και το θώρακα, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, και να μην παραμελούμε τα χέρια και τα πόδια θεωρώντας πως «έχουν συνηθίσει».

2. Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό.Σιγουρευτείτε ότι το αντηλιακό σας είναι ευρέως φάσματος. Ο δείκτης προστασίας σχετίζεται μόνο με την ακτίνα UVB, η οποία προκαλεί εγκαύματα και είναι πιο δυνατή τα καλοκαίρι, κυρίως μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Εμείς, όμως, χρειαζόμαστε προστασία και από την UVA η οποία όχι μόνο αποτελεί το 95% της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά μπορεί να διαπεράσει το δέρμα ευκολότερα και πιο βαθιά.

3. Το φοράμε μόνο όταν «έχει ήλιο».Μιλώντας για τη UVA, να διευκρινίσουμε κάπου εδώ πως το γεγονός ότι κάποιες μέρες έχει συννεφιά δε σημαίνει ότι ο ήλιος δεν μας «βρίσκει». Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Επίσης, από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε πως ούτε όταν καθόμαστε σε σκιά είμαστε εντελώς προστατευμένες.

4. Έχει λήξει και δεν το αλλάζουμε.Το αντηλιακό μας πρέπει να είναι είναι φρέσκο, δηλαδή, να μην το χρησιμοποιούμε ενώ έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του. Όμως, κάποιες φορές, ακόμα κι αν δεν έχει λήξει, εμείς πρέπει να το αλλάξουμε. Μία τέτοια περίπτωση είναι, για παράδειγμα, το να το έχουμε αφήσει όλο το χρόνο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

5. Χρησιμοποιούμε μόνο make-up με δείκτη προστασίας.Δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στο δείκτη προστασίας του make-up ή της ενυδατικής μας κρέμας. Δεν είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν προστασία ευρέως φάσματος και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα που μας είναι απαραίτητη.

6. Ξεχνάμε πολλά σημεία.Πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε προσοχή και σε περιοχές που, συχνά, ξεχνάμε, όπως είναι τα αυτιά, το πίσω μέρος του λαιμού και ο θώρακας. Θα εκτιμήσουμε πολύ αυτή τη νέα μας συνήθεια όταν, μετά από κάποια χρόνια, θα έχουμε ακόμα απαλή επιδερμίδα χωρίς ενοχλητικές «γραμμούλες»!

7. Και… δεν το ανανεώνουμε.Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να θυμόμαστε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε δύο ώρες έκθεσης στον ήλιο. Κι αν κολυμπάμε ή κάνουμε οποιοδήποτε είδος άθλησης, κάθε μία ώρα.

Bonus λάθος Νο.8: Εξακολουθούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία! Stop it!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.