ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς το στρες μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μας;


TSVIGKOU

26 Μαρτίου 2018

marcelo-matarazzo-303797-unsplash.jpg

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, τα συναισθήματα δρουν ισχυρά στο δέρμα και αυτό με τη σειρά το μας προειδοποιεί με διάφορους τρόπους-εμφάνιση σπυριών, ξηροδερμία, αυτοάνοσες δερματικές ασθένειες.

Το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, είναι η αιτία παραγωγής κορτιζόλης και άλλες ορμόνες, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό και πιο επιρρεπές σε ακμή. Συμπτώματα όπως η ψωρίωση, η ακμή, μια αθώα δερματική πάθηση όπως μικρά κόκκινα σπυράκια ή φλύκταινες στη μύτη, στα μάγουλα, στο μέτωπο και/ή στο πηγούνι- και το έκζεμα, οφείλονται και στο στρες. Υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις, όπου κάποιοι δεν μπορούν να το διαχειριστούν και ξεσπούν τρώγοντας τα νύχια τους, βγάζοντας τρίχες, δαγκώνοντας τα χείλη τους.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται έντονα προβλήματα στο δέρμα σας, που δεν επουλώνονται ή επιμένουν να επανέρχονται, τότε πρέπει να δείτε πώς θα χειριστείτε το άγχος. 

Μερικοί τρόποι είναι οι εξής:

1. Μην αμελήσετε το δέρμα σας. Φροντίστε το, ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι.

2. Κάντε άσκηση . Είναι καλό για το δέρμα σας και το υπόλοιπο σώμα σας

4. Κοιμηθείτε αρκετά. Επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ είναι ιδανικό

5. Πείτε όχι. Καλό είναι να βάλετε κάποια όρια, ώστε να μειώσετε το άγχος

6. Μιλήστε σε κάποιον. Ζητήστε βοήθεια από ειδικούς

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.