3 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στη περιποίηση του προσώπου σας

Ελένη Τσούτση
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019
skincare.jpg

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας για πολλές γυναίκες ακούγεται περίπλοκη αλλά η αλήθεια είναι ότι κρύβει μερικά απλά tips που εάν ακολουθούνται σωστά τότε πραγματικά γίνεται παιχνιδάκι. Το δέρμα του προσώπου είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο και φυσικά χρειάζεται περισσότερη προστασία και εντατική φροντίδα. Ωστόσο, είναι εύκολο για κάθε γυναίκα να κάνει κάποια λάθη στη ρουτίνα της περιποίησης χωρίς να το συνειδητοποιεί.

Ποια είναι αυτά τα λάθη;

1. Να κοιμάστε χωρίς να έχετε κάνει ντεμακιγιάζ

Τη νύχτα, το δέρμα σας μεταβαίνει στη λειτουργία συντήρησης, δημιουργώντας υγιή κύτταρα, αναζωογονώντας τα επίπεδα κολλαγόνου. Αν λοιπόν δεν κάνετε ντεμακιγιάζ τότε γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το δέρμα σας να αναπνεύσει και να καταπολεμήσει όλη τη «βρωμιά» από το περιβάλλον.

 

2. Ακολουθήστε τα βήματα του διπλού καθαρισμού

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αφαιρούν το μακιγιάζ πριν κοιμηθούν. Αλλά αρκετές δε γνωρίζουν πόσο καλό κάνει ο διπλός καθαρισμός. Ο διπλός καθαρισμός είναι μια ρουτίνα δύο σταδίων. Χρησιμοποιείστε πρώτα ένα απλό προϊόν ντεμακιγιάζ για να απομακρύνει τη βρωμιά και στη συνέχεια ένα καθαριστικό προσώπου για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αυτή η διαδικασία θα κάνει τη διαφορά και θα ακτινοβολεί το δέρμα σας.

 

3. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια μαξιλαροθήκη για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ακόμα κι αν πλένετε τα μαλλιά σας και καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, όλες αυτές οι προσπάθειες περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν να καταστραφούν με το να μην αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη σας. Η μαξιλαροθήκη αποθηκεύει τη σκόνη, τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα.

Δείτε επιπλεόν:

 Οι 7 top κρέμες ματιών που θα δώσουν την απόλυτη λάμψη στο βλέμμα σας