ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί δεν πρέπει να μοιραζόμαστε τα καλλυντικά μας;


Ελένη Τσούτση

11 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί δεν πρέπει να μοιραζόμαστε τα καλλυντικά μας;

Ίσως όλες μας έχει χρειαστεί να μοιραστούμε τα καλλυντικά μας με κάποια φίλη μας αλλά αυτό είναι τελικά σωστό; Αυτή η συνήθεια, όσο παράξενο κι αν ακούγεται μπορεί να συγκριθεί με το να δοκιμάζετε καλλυντικά από τους πάγκους καταστημάτων με τα testers. Κι όμως, τα μικρόβια και οι διάφοροι μικροοργανισμοί συνεχίζουν να υπάρχουν και να σας απειλούν!

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε φειδωλή την επόμενη φορά που θα σας ζητηθεί να δανείσετε ένα καλλυντικό σας είναι ο υιός του έρπητα. Εάν για παράδειγμα η φίλη που το δανείσετε εμφανίζει συχνά στα χείλη τον υιό, μάλλον σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα δείτε κι εσείς ίσως να εμφανίζεται στα δικά σας χείλη!

Mascara, μολύβι ή σκιές καλό είναι επίσης να αποφεύγετε να μοιράζεστε, κυρίως μάλιστα αν έχετε ευαισθησία στα μάτια. Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια είναι η πρώτη αιτία που μπορούν να σας προκαλέσουν φλύκταινες ή βλατίδες.

Δεν είναι μόνο τα καλλυντικά αλλά και τα εργαλεία και μικροαντικείμενα ομορφιάς και καθημερινής περιποίησης που πρέπει να κρατήσετε μόνο για εσάς. Ξυραφάκια, λίμες, σφουγγάρι, ψαλιδάκι, τσιμπιδάκι, πλάκες σαπουνιού και ότι μπορεί να μεταφέρει μολύνσεις καλό είναι να παραμένει ατομικής χρήσης.

Δείτε ακόμη:Matte Foundation

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.