ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καθαρισμός προσώπου: Το Α και το Ω της καθημερινής περιποίησης


Ελένη Τσούτση

20 Δεκεμβρίου 2019

Καθαρισμός προσώπου: Το Α και το Ω της καθημερινής περιποίησης

Ένα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί μόλις ξυπνήσετε και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε και αυτό δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό προσώπου.

jenny.gr

Ο καθαρισμός προσώπου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για την υγεία της επιδερμίδας μας. Πολλές γυναίκες μάλιστα θεωρούν πως δεν χρειάζεται να γίνεται αν δεν έχει προηγηθεί μακιγιάζ και πως αρκεί ένας βραδινός καθαρισμός με κάποιο καθαριστικό προσώπου.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, ιδανικά πρωί και βράδυ, ανεξάρτητα από το μακιγιάζ.

L'Oreal Paris Pure Clay Detox Wash Gel Καθαρισμου με άργιλο

jenny.gr

Γιατί πρέπει να ακολουθούμε μια συστηματική ρουτίνα καθαρισμού;

Με τα σωστά καθαριστικά προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, ο καθαρισμός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τη βρωμιά και εν γένει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Για παράδειγμα, εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και χρησιμοποιείτε κάποιο gel καθαρισμού, τότε αυτό ρυθμίζει -από κοινού με τα άλλα καθαριστικά- τη λιπαρότητα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Ο καθημερινός καθαρισμός, λοιπόν, κυρίως του προσώπου είναι το Α και το Ω ενός περιποιημένου και υγιούς δέρματος. Με τον καθαρισμό απομακρύνεται η σκόνη, τα έλαια και τα υπολείμματα καλλυντικών, καθώς και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με απλά λόγια, ο καθαρισμός προσώπου είναι πολύ σημαντικός για μια λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα χωρίς σμήγμα και σημάδια. Η σωστή διαδικασία περιλαμβάνει και την απολέπιση καθώς και τη ενυδατική μάσκα, πριν την κρέμα προσώπου.

Σε τι ακριβώς εξυπηρετούν οι μάσκες προσώπου;

Οι μάσκες προσώπου προσφέρουν αναζωογόνηση σε όλη την επιδερμίδα και πιο συγκεκριμένα βοηθούν στα εξής:

•    Να αποκτήσετε καθαρό δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα
•    Να έχετε κάθε μέρα ένα λαμπερό πρόσωπο με λεία επιδερμίδα
•    Να εφαρμόζει καλύτερα το μακιγιάζ, με έξτρα απορροφητικότητα της ενυδατικής κρέμας από το δέρμα.

L'Oreal Paris Pure Clay Glow Μασκα Εντατικου Καθαρισμου

jenny.gr

Τα κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα προσώπου

Ξεκινώντας από τις μάσκες, μπορείτε να βρείτε μια μάσκα καθαρισμού που να προσφέρει ήπιο καθαρισμό στην επιδερμίδα σας, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά ακόμη και ως απολεπιστικό. Προφανώς, καθώς στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρα καθαριστικά προϊόντα, θα πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε ποια από αυτά ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου σας. Σε γενικές γραμμές, βέβαια, καλό είναι να αποφεύγετε τα βαριά προϊόντα με αλκοόλη για τον καθαρισμό προσώπου, προτιμώντας αυτά που περιέχουν μαλακτικές και καταπραϋντικές ουσίες. Ιδανικά καθαριστικά αποτελούν τα gel καθαρισμού προσώπου με ελαφριά σύνθεση και κατάλληλα για καθημερινή χρήση πρωί και βράδυ.

jenny.gr

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ ήπια καθαριστικά προσώπου, ενώ αν το δέρμα σας είναι λιπαρό θα πρέπει να αποφεύγετε το έντονο τρίψιμο και να προτιμάτε τις απαλές, κυκλικές κινήσεις για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την τακτική απολέπιση, η οποία είναι άκρως απαραίτητη και παρέχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με τις σωστές μάσκες καθαρισμού.

Skincare Tip:

Όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αν δεν ολοκληρώσετε τον καθαρισμό προσώπου σας με μια ενυδατική κρέμα που να θρέφει την επιδερμίδα σας καλύπτοντας τις ανάγκες του δέρματός σας.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.