ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Είναι η τονωτική λοσιόν απαραίτητη στην περιποίηση της επιδερμίδας;


Ελένη Τσούτση

24 Μαρτίου 2020

Είναι η τονωτική λοσιόν απαραίτητη στην περιποίηση της επιδερμίδας;

Οι περισσότερες απορίες στον χώρο της ομορφιάς και συγκεκριμένα της περιποίησης του δέρματος αφορούν τις ενυδατικές κρέμες, την απολέπιση, τα serum, τις κρέμες νύχτας και άλλα. Σπάνια ακούμε απορίες για την τονωτική λοσιόν, θα λέγαμε ότι είναι λίγο αδιάφορη για τις περισσότερες γυναίκες.

Αυτό όμως είναι ένα βασικό λάθος, η τονωτική λοσιόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ολοκληρωμένη, καθημερινή περιποίηση του δέρματος.

Δείτε παρακάτω γιατί:

Τι είναι η τονωτική λοσιόν; 

Είναι ένα διάλυμα βασισμένο στο νερό, με πολλά ευεργετικά συστατικά (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που προορίζεται).

Τι προσφέρει η τονωτική λοσιόν;

Είναι το Νο2 βήμα της καθημερινής περιποίησης του δέρματος. Εφαρμόζεται μετά το καθαριστικό προσώπου με βαμβάκι ή pad ή με τα χέρια ή ψεκάζεται (ανάλογα με την εταιρεία ή τις ιδιότητες της κάθε λοσιόν).

Οι τονωτικές λοσιόν αφαιρούν τα υπολείμματα του καθαριστικού, καθώς και μερικές βλαβερές ουσίες του νερού που επικάθονται στο δέρμα. Επαναφέρουν το pH του δέρματος στα κανονικά επίπεδα, συσφίγγουν τους πόρους, σφραγίζουν την υγρασία και βοηθάνε στην εύκολη εισχώρηση των προϊόντων ενυδάτωσης (κρέμες και serum) στο δέρμα. Έχουν αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση με αποτέλεσμα να προστατεύουν το δέρμα από μολύνσεις.

jenny.gr

Είναι για όλους τους τύπους δέρματος;

Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες και για κάθε τύπο δέρματος υπάρχει διαφορετική τονωτική λοσιόν. Γενικά οι λοσιόν για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα περιέχουν περισσότερους ενυδατικούς παράγοντες. Για λιπαρά – μεικτά δέρματα περιέχουν περισσότερους αντιβακτηριδιακούς, αντισηπτικούς και εξισορροπητικούς παράγοντες. Επίσης, υπάρχουν ειδικές φόρμουλες για όλους τους τύπους ή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ή με αντιγηραντική δράση ή για δέρματα με ακμή ή για ευαίσθητα δέρματα ή για ατοπικά δέρματα και άλλες.

Είναι όλες οι τονωτικές λοσιόν καλές; 

Όχι. Υπάρχουν στην αγορά πολλές τονωτικές λοσιόν, ειδικά για λιπαρά, μεικτά και ακνεϊκά δέρματα που περιέχουν αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι ότι χειρότερο για το δέρμα, ναι σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτηρίδια όμως παράλληλα αφαιρεί εντελώς τον μανδύα προστασίας του δέρματος και το αφήνει εντελώς γυμνό. Για το λόγο αυτό όλες οι λοσιόν με αλκοόλ αφήνουν το δέρμα ξηρό και να τραβάει. Για τους παραπάνω τύπους δέρματος είναι ιδανικό να επιλέξετε μια λοσιόν με άλλες μορφές αλκοόλ όπως το φυτικό ή με φυτικούς αντιβακτηριδιακούς και αντισηπτικούς παράγοντες που δεν διαταράσσουν τις λειτουργίες του δέρματος.

jenny.gr

Σε ποια περίπτωση μπορεί να παραληφθεί η τονωτική λοσιόν;

Τα τελευταία χρόνια που η υψηλή τεχνολογία έχει μπει και στον τομέα της παραγωγής καλλυντικών, υπάρχουν καθαριστικά προϊόντα που δεν διαταράσσουν το pH του δέρματος και παράλληλα σφραγίζουν την υγρασία του, με αποτέλεσμα να έχετε δυο προϊόντα σε ένα. Τα προϊόντα αυτά είναι σε μορφή λαδιών ή balm. Μετά τη χρήση τους δεν θα νιώσετε καθόλου τράβηγμα ή ξηρότητα.

Extra tip:

Μια ενυδατική ή αντιοξειδωτική ή αντογηραντική τονωτική λοσιόν μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα νύχτας. Το βράδυ μετά τον καθαρισμό και το ντεμακιγιάζ απλώστε μόνο την τονωτική σας λοσιόν. Το πρωί θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.