Το μυστικό των Γαλλίδων για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους είναι φυσικά η περιποίηση του προσώπου τους, κάτι που δεν μας παραξενεύει αφού κυκλοφορούν πάντα με ελάχιστο μακιγιάζ. Αν το σκεφτείτε, η φροντίδα έχει ως αποτέλεσμα την αψεγάδιαστη επιδερμίδα, κάνοντας τις βαριές, καλυπτικές βάσεις μη απαραίτητες.

Οι Γαλλίδες δεν έχουν κρύψει ποτέ την αδυναμία που έχουν στα προϊόντα του φαρμακείου, επιλέγοντας κλασικά γαλλικά brands που ευτυχώς διαθέτουν τα προϊόντα τους και στη χώρα μας.

Μία από εκείνες που ξεχωρίζουμε είναι η Jeanne Damas, μοντέλο, σχεδιάστρια και fashion blogger, με τέλειες αφέλειες και τέλειο, λαμπερό δέρμα, η οποία αποκάλυψε το μυστικό της για το τελευταίο:

«Το πρωί μόλις ξυπνούσα, συνήθιζα να πλένω το πρόσωπό μου με σαπούνι. Η δερματολόγος Joelle Ciocco μου είπε να σταματήσω και απλώς να το πλένω με νερό και μετά να απλώνω την κρέμα μου. Όταν κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας βγάζει μία ελαφριά λιπαρότητα, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας την προστατεύει. Αν πλυθούμε, φεύγει και δεν μας προστατεύει από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και το μακιγιάζ. Τα πάντα μπορούν να ακουμπήσουν το δέρμα και έτσι μετά βγαίνουν σπυράκια», δηλώνει η ίδια.

Αυτή η τακτική βέβαια προυποθέτει πως θα έχετε πέσει στο κρεβάτι με εντελώς καθαρό δέρμα, χωρίς καθόλου ίχνη μακιγιάζ.

«Κάνω διπλό καθαρισμό όταν γυρνάω στο σπίτι. Πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ με ένα ειδικό νεράκι και μετά πλένω το πρόσωπό μου για να καθαρίσει σε βάθος. Ύστερα βάζω τις κρέμες μου και είμαι έτοιμη», εξηγεί η Jeanne. Αν κρίνουμε από το δέρμα της πάντως, μάλλον λειτουργεί η ρουτίνα της ομορφιάς της.