ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Jojoba oil: Το επόμενο φυσικό προϊόν που θα βάλετε στο νεσεσέρ σας


Ελένη Τσούτση

26 Αυγούστου 2020

Jojoba oil: Το επόμενο φυσικό προϊόν που θα βάλετε στο νεσεσέρ σας

To jojoba oil είναι πολύ γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες αλλά και τις πολλαπλές χρήσεις του στην ομορφιά. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο πρόσωπο όσο στο σώμα και τα μαλλιά. Το συγκεκριμένο έλαιο θεωρείται από τα καλύτερα έλαια για τη φροντίδα του προσώπου, αφού είναι εξισορροπητικό και ταιριάζει τόσο στη λιπαρή επιδερμίδα – εξισορροπώντας την έκκριση σμήγματος – όσο και στη πιο ξηρή επιδερμίδα.

Το jojoba oil είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και σε πρωτεΐνες και μέταλλα και αποτελεί ένα από τα καλύτερα έλαια για ενυδάτωση και σύσφιξη.

Ποιες είναι λοιπόν όλες οι χρήσεις του jojoba oil στη beauty routine;

#1. Αφαίρεση μακιγιάζ

Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ χωρίς να αφυδατώσετε το δέρμα. Τοποθετήστε μερικές σταγόνες λάδι jojoba σε ένα μικρό βαμβάκι και περάστε το στο δέρμα σας.

#2.Ενυδατική κρέμα

Το έλαιο jojoba είναι μια ιδανική ενυδατική κρέμα και απορροφάται αμέσως από το δέρμα. Μάλιστα, ανταποκρίνεται στις ανάγκες και της λιπαρής αλλά και της ξηρής επιδερμίδας.

#3.Ρύθμιση της λιπαρότητας

Απομακρύνει το σμήγμα ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα, έτσι ώστε οι σμηγματογόνοι αδένες να μην υπερκρίνουν.

#4. Balm για τα χείλη

Είναι τόσο ενυδατικό που το λάδι jojoba μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό balm για τα χείλη.

#5. Λάδι μαλλιών
Το Jojoba oil μπορεί να ενυδατώσει και να εξομαλύνει το φριζάρισμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας με ένα εύκολο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Δείτε ακόμη:

10 homemade θρεπτικές μάσκες προσώπου που θα αγαπήσετε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.