4 κινήσεις ματ για λαμπερό δέρμα τη νέα σεζόν

Ελένη Τσούτση
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Το δέρμα μας ταλαιπωρείται καθημερινά και ειδικότερα μετά την έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι, χρειάζεται extra συνεχή φροντίδα και περιποίηση από εμάς για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο. Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί άλλωστε, μία «στρατηγική ομορφιάς» δεν αφορά συγκεκριμένες ημέρες ή μήνες, αλλά απαιτεί συνέπεια και συνέχεια, ώστε να δείχνουμε πάντα όμορφες και λαμπερές.

Υπάρχουν μερικά μυστικά ομορφιάς που μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για την επιδερμίδα σας.

#1. Επιλέξτε ενυδατικές κρέμες  με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ καθώς είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, που παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενυδάτωση, την αντοχή, την ανάπλαση και την επούλωσή του. Είναι μάλιστα ο απόλυτος σύμμαχος νεότητας, λάμψης και φρεσκάδας.

#2. Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό μερικές σταγόνες λεμόνι για αποτοξίνωση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη στο πρωινό νερό, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο πόσο λαμπερό δείχνει το δέρμα.

#3. Η απολέπιση του προσώπου είναι ένα βήμα που -δυστυχώς- πολλές ξεχνάμε. Καλό θα ήταν να βάλετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μια απολέπιση με προϊόντα που περιέχουν οξέα φρούτων και γαλακτικό οξύ για να δώσετε λάμψη στην επιδερμίδα, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την πρόληψη κατά της γήρανσης.

#4.  Η ρετινόλη είναι το Νο1 συστατικό που μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα να παραμείνει για πάντα νέα και φωτεινή.