4+1 λόγοι για να χρησιμοποιείτε καθημερινά λάδι στο πρόσωπο

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021

Πολλές είναι εκείνες που δε θα χρησιμοποιούσαν ποτέ λάδια στην περιποίηση του προσώπου τους, και αυτό γιατί πιστεύουν πως τα λάδια φράζουν τους πόρους, αλλά και κάνουν το δέρμα αρκετά λιπαρό. Ωστόσο, μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει για το αντίθετο.

Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο για να εφαρμόσετε ιδανικά τα λάδια στο πρόσωπό σας.

1. Χρησιμοποιήστε τα για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Τα λάδια προσώπου λειτουργούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ότι μια απλή κρέμα στην ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος, όταν αυτό είναι αφυδατωμένο.

2. Τα έλαια για το πρόσωπο αποκαθιστούν την ισορροπία της λιπαρότητας του δέρματος και καθυστερούν τη φυσική παραγωγή λίπους στο πρόσωπο.

3. Απαλύνουν τα σημάδια γήρανσης. Πολλά λάδια προσώπου περιέχουν ένα υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών και βιταμινών, που προσφέρουν προστασία από ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμόσετε λίγες σταγόνες μετά την αντιγηραντική σας κρέμα.

4. Χρησιμοποιήστε για να καθαρίσετε το δέρμα σας από το μακιγιάζ, αλλά και από ακαθαρσίες χωρίς να αφαιρέσετε το σμήγμα. Μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με αβοκάντο ή ελαιόλαδο αν δε θέλετε να αγοράσετε ένα ξεχωριστό λάδι μόνο για καθάρισμα.

5. Λειτουργούν σαν ηρεμιστικά για το δέρμα από τους ερεθισμούς αλλά και σαν χαλαρωτικά λόγω του απαλού αρώματός τους.

Εντάξτε κάποιο από αυτά και να θυμάστε ότι μερικές σταγόνες αρκούν για να ενυδατώσετε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, ή και ολόκληρο το σώμα σας.