ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Εσείς βάζετε αντηλιακό σε αυτά τα σημεία;


Ελένη Τσούτση

11 Μαΐου 2021

Εσείς βάζετε αντηλιακό σε αυτά τα σημεία;
Εσείς βάζετε αντηλιακό σε αυτά τα σημεία;

Η ζέστη που βιώνουμε αυτές τις ημέρες είναι γεγονός και οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στην παραλία γιατί ήδη πολλοί απολαμβάνουν τη θάλασσα. Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας και αν το χρησιμοποιούμε σωστά εκτός από ένα όμορφο μαύρισμα, μπορούμε να προστατευτούμε από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Μην ξεχνάτε ότι η αλόγιστη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, είναι ο νούμερο ένα παράγοντας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, και μάλιστα με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Ακόμη, το μυστικό για βαθύ μαύρισμα που διαρκεί, είναι η προστατευμένη από την αφυδάτωση επιδερμίδα. 

Όσο μεθοδικά και αν χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας, υπάρχουν κάποια σημεία του σώματος, τα οποία αμελείτε να προστατεύσετε. Αυτό είναι πολύ λογικό να συμβαίνει αφού είναι τα σημεία, τα οποία συνήθως δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο το χειμώνα και έτσι κινδυνεύουν με εγκαύματα και βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι.

jenny.gr

Συγκεντρώσαμε αυτά τα σημεία, στα οποία πρέπει να εφαρμόζετε επιμελώς το αντηλιακό:

1. Τα αντηλιακά μαλλιών, θεωρούνται πλέον απαραίτητα όσο και το αντηλιακό προσώπου και αυτό δεν  συμβαίνει μόνο για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η απόχρωσή τους από τον ήλιο αλλά και για να προστατευθεί το τριχωτό της κεφαλής. Το αντηλιακό μαλλιών θα διατηρήσει το χρώμα, θα λειτουργήσει ως ενυδατικό προϊόν αλλά και ως προστασία για τα σημεία του κεφαλιού που εκτίθενται άμεσα στον ήλιο. 

2. Τα αφυδατωμένα χείλη δεν μπορούν να αναδείξουν κανένα κραγιόν, πόσο μάλλον τα χείλη που πονάνε από ηλιακό έγκαυμα, το οποίο είναι πολύ πιθανό να συμβεί αφού η επιδερμίδα σε αυτὀ το σημείο είναι πολύ λεπτή. Ένα balm με SPF θα κρατήσουν τα χείλη ενυδατωμένα και προστατευμένα.

3.Τα αυτιά είναι μάλλον τα πιο αδικημένα - μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στην περιοχή των αυτιών σας καθώς μπορούν να κοκκινίσουν από τον ήλιο πολύ εύκολα.

4.Τέλος, μην αμελείτε να εφαρμόζετε αντηλιακό και στο κουντεπιέ για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr