2+1 κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για τον σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας

Ελένη Τσούτση
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την ομορφιά σας, από έναν καλό καθαρισμό προσώπου και βέβαια από την ενυδάτωση. Η σωστή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου μπορεί σταδιακά να σας χαρίσει ένα αψεγάδιαστο δέρμα.

Σκεφτείτε για παράδειγμα κάποια εποχή που την είχατε αμελήσει. Μπορώ να φανταστώ την εικόνα: θαμπάδα, γκρίζες "καλημέρες" στον καθρέφτη, μπορεί και λίγο ακμή που σας ξαναθυμήθηκε, (όχι δε φταίει μόνο το άγχος).  

Κανόνας πρώτος 

Επιλέξτε τα προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ σύμφωνα με την επιδερμίδα σας. Διαφορετικά, δεν κάνετε τίποτα. Τα μαντηλάκια καθαρισμού μιας χρήσης είναι καλά και πρακτικά για το ταξιδιωτικό νεσεσέρ σας ή για ένα βράδυ που ξενυχτήσατε και δεν έχετε κουράγιο για ντεμακιγιάζ. Μην το παρακάνετε με τη χρήση τους γιατί αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

Κανόνας δεύτερος

Αυτό που κάνω τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι έναν καλό καθαρισμό, τόνωση και στη συνέχεια ενυδάτωση της επιδερμίδας μου με κινήσεις μασάζ. Ο σχολαστικός καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικός γιατί αφαιρεί τους ρύπους, τη λιπαρότητα και ισορροπεί την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της λάμψη.

Εάν το προϊόν σας είναι σε μορφή γαλακτώματος, χρησιμοποιήστε δίσκους ντεμακιγιάζ και κάντε κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού. Εάν πάλι το προϊόντα σας είναι αφρός ή τζελ, τότε κάντε κυκλικές κινήσεις μασάζ με κατεύθυνση ελαφρώς προς τα πάνω. Tip: Μην ξεχνάτε το λαιμό, τους λοβούς των αυτιών και το πηγούνι.

 Κανόνας τρίτος

Χρησιμοποιήστε τώρα την τονωτική σας λοσιόν. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από το προϊόν καθαρισμού και θα καθαρίσει εντελώς το τοπίο από λιπαρότητα και ρύπους.

Tip: Αντί για τονωτική λοσιόν, δοκιμάστε κάποιες φορές να χρησιμοποιήσετε τα σπρέι με το ιαματικό νερό. Προσφέρουν φρεσκάδα κι ενυδάτωση.  

Σημαντικές συμβουλές:

- Όταν το προϊόν είναι αφρώδες χρειάζεται να ξεπλύνετε με νερό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό.

- Προσπαθήστε να μην κοιμάστε ποτέ με το make up.

- Για να αποφύγετε τις αλλεργίες, για το ντεμακιγιάζ των ματιών σας θα χρησιμοποιήσετε μόνο ειδικά προϊόντα. Προσοχή, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητη και θέλει απαλή μεταχείριση.

- Εάν έχετε κάνει μακιγιάζ με αδιάβροχα προϊόντα, τότε το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνει με ειδικά προϊόντα, (ειδικά για την περίπτωση της μάσκαρα).