ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μαύρισμα με προστασία: Βήμα-βήμα για ένα υπέροχο χρώμα


Ελένη Τσούτση

22 Ιουνίου 2021

Μαύρισμα με προστασία: Βήμα-βήμα για ένα υπέροχο χρώμα
Μαύρισμα με προστασία: Βήμα-βήμα για ένα υπέροχο χρώμα

Με τα tips που ακολουθούν, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που φαντάζεστε και σίγουρα ομοιόμορφο. 

Ενυδάτωση: Aυτό είναι το Α και το Ω! Έτσι αποφεύγουμε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Βασική προϋπόθεση να έχει γίνει πρώτα απολέπιση και να έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.

Αναζητήστε προϊόντα (όπως λάδια και lotion) που ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα -με υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και φυσικά εκχυλίσματα λαδιού- και τονώνουν τη σύνθεση της μελανίνης στο σώμα.

Μπάνιο με δροσερό νερό: Κάντε όσο το δυνατόν πιο σύντομα ντους, με χλιαρό νερό, όχι με παγωμένο. Ο λόγος που προτείνουμε το δροσερό είναι γιατί το καυτό κάνει πιο ξηρή την επιδερμίδα. Κάθε προϊόν που χρησιμοποιούμε ενώ πλενόμαστε, καλό είναι να μας προσφέρει, παράλληλα και ενυδάτωση.

jenny.gr

Διατροφή και νερό: Η ενυδάτωση βασίζεται και στην κατανάλωση νερού. Αλλά πέρα από το νερό υπάρχουν και κάποιες τροφές που είναι απαραίτητες για το μαύρισμα. Μερικές από αυτές είναι γαλοπούλα, ασπράδια αυγών, αβοκάντο, σολομός, τυρί cottage και άλλες πλούσιες σε τυροσίνη τροφές καθώς, επίσης και καρότα, γλυκοπατάτες, σπανάκι, κατσαρό λάχανο, ντομάτες, καρπούζι.

Αντηλιακή Προστασία: Όσο bronze και αν θέλουμε να είμαστε ποτέ δεν αμελούμε την αντηλιακή προστασία. Ενώ είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα από τις 11:00-16:00.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.