ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να έχετε λαμπερή επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

19 Ιουλίου 2021

Πώς να έχετε λαμπερή επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι
Πώς να έχετε λαμπερή επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι

Ήλιος, αέρας, αλάτι είναι στοιχεία που αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Σε συνδυασμό με το συνήθως πιο «άστατο» πρόγραμμα των διακοπών το οποίο τις περισσότερες φορές μας αποδιοργανώνει από την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς, οδηγούμαστε συχνά σε λάθη που αφήνουν το πρόσωπό μας παραμελημένο.

Αναζητήσαμε λοιπόν τις καλύτερες beauty οδηγίες που αν ακολουθήσουμε το καλοκαίρι το δέρμα μας θα παραμείνει λείο και απαλό.

1. Να είστε συνεπείς με τον καθαρισμό του προσώπου σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Το δέρμα αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου, και αν αφήσετε το make up, τότε φράζουν οι πόροι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα αντιπαθητικά σε όλες μας σπυράκια και μαύρα στίγματα.


2. Πάντα να φοράτε αντηλιακό με δείκτη SPF 30 + με προστασία σε UVA & UVB ακτίνες. Η ηλιακή έκθεση μακροπρόθεσμα δημιουργεί ρυτίδες, πανάδες και πολλά δερματολογικά προβλήματα. Μην ξεχάσετε τα χείλη: επίσης θέλουν προστασία, με ένα σωστό αντηλιακό lip balm.


3. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του δέρματος. Προσπαθήστε να τηρείτε το οκτάωρο ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμάστε επαρκώς τότε το δέρμα σας θα είναι κουρασμένο όπως και εσείς!


4. Ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας  είναι το νερό. Ενυδατωθείτε. Πίνετε πολύ νερό κάθε μέρα, οπωσδήποτε οκτώ ποτήρια. Συνδυαστικά να τρώτε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή συγκέντρωση νερού, όπως καρπούζι, πορτοκάλι, φράουλες και πεπόνι.


5. Εκτός από το πρόσωπο, μην ξεχνάτε πως και τα μαλλιά αφυδατώνονται και καίγονται από τον ήλιο και τον αέρα. Επιλέξτε κάποιο ενυδατικό και προστατευτικό προϊόν για την παραλία, και καλό είναι να φοράτε καπέλο. 1-2 φορές την εβδομάδα περιποιηθείτε τα με μια μάσκα μαλλιών, θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν τη στιλπνότητά και την γυαλάδα τους.

Φωτογραφία: Getty Images

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.