ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

10 τέλεια προϊόντα καθαρισμού για να διαλέξετε τη νέα σεζόν


Ελένη Τσούτση

5 Οκτωβρίου 2021

10 τέλεια προϊόντα καθαρισμού για να διαλέξετε τη νέα σεζόν
10 τέλεια προϊόντα καθαρισμού για να διαλέξετε τη νέα σεζόν

Ναι μπορεί να το έχετε διαβάσει πολλές φορές αλλά μια ακόμη θα σας υπενθυμίσει πόσο σημαντικός είναι ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου. Άλλωστε η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Ο βαθύς καθαρισμός λοιπόν, όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, είναι απαραίτητος καθώς διαφορετικά το δέρμα δεν αναπνέει και φυσικά δεν μπορεί να απορροφήσει σωστά τα skincare προϊόντα. Πριν λοιπόν βαρεθείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, σκεφτείτε το καλά!

Ο καθαρισμός καλό είναι να γίνεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Το βράδυ είναι πολύ σημαντικό να αφαιρούμε από το δέρμα μας όλα τα υπολείμματα από τα προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει το πρωί αλλά κυρίως τους ρύπους της ατμοσφαίρας.

Οι skincare experts προτείνουν ένα ήπιο μασάζ με το καθαριστικό προϊόν σε βρεγμένο δέρμα για ένα λεπτό περίπου ώστε να εισχωρήσει το προϊόν στους πόρους. Συνεχίζουμε με το να ξεπλύνουμε πολύ σχολαστικά το καθαριστικό προκειμένου να μην μείνουν υπολείμματα στο δέρμα μας. Τώρα είμαστε έτοιμες να περάσουμε στην ενυδάτωση αφού όμως πρώτα σκουπίσουμε το πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια απλώνουμε την αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα.

jenny.gr

Το πρωί καλό είναι να επαναλάβουμε την ιδιά διαδικασία καθαρισμού, γιατί όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της νύχτας το δέρμα μας λειτουργεί για να αποκαταστήσει τις βλάβες της ημέρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν στην επιφάνεια του κατάλοιπα αυτής της διαδικασίας. Επομένως, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και το μόνο που αλλάζει είναι η βραδινή skincare routine.

Aυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο καθαρισμός δεν γίνεται μόνο για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ αλλά και για να απαλλάξουμε το δέρμα μας από όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες που το κάνουν να δείχνει θαμπό και κουρασμένο.

jenny.gr