ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3+1 tips για την περιποίηση της επιδερμίδας μετά την γυμναστική


Ελένη Τσούτση

12 Οκτωβρίου 2021

3+1 tips για την περιποίηση της επιδερμίδας μετά την γυμναστική
3+1 tips για την περιποίηση της επιδερμίδα σας μετά την γυμναστική

Αν γυμνάζεστε ή ετοιμάζεστε να αρχίσετε σύντομα τη γυμναστική ίσως δεν έχετε σκεφτεί ότι ακόμη και η ζωή μετά το γυμναστήριο χρειάζεται μια συγκεκριμένη skincare routine η οποία θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο λαμπερή και φρέσκια.

Πόσες φορές άλλωστε έχετε νιώσει κουρασμένες μετά την γυμναστική και αμελείτε να φροντίσετε την επιδερμίδα σας; Είμαι σίγουρη αρκετές (ταυτίζομαι). Οι παρακάτω όμως συμβουλές θα σας κάνουν την επόμενη φορά να μην αμελήσετε κανένα skincare βήμα και θα σας δώσουν το κίνητρο που αναζητούσατε.

- Από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην επιδερμίδα σας μόλις ολοκληρώσετε την γυμναστική σας, είναι να κάνετε έναν σωστό καθαρισμό που θα διώξει όλους τους ρύπους και την σκόνη. Ο καθαρισμός είναι must σε κάθε ρουτίνα περιποίησης, πόσο μάλλον μετά τη γυμναστική.

- Η απολέπιση της επιδερμίδας μετά τη γυμναστική καλύτερα να αποφεύγεται καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μικροτραυματισμούς, οπότε αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό αντί για ένα «σκληρό» scrub.

jenny.gr

- Αν παρατηρείτε στην επιδερμίδα σας ερυθρότητα μετά την άθληση ένα ενυδατικό serum θα την βοηθούσε να ενυδατωθεί καλύτερα και να επιλυθούν πιο γρήγορα οι κοκκινίλες από το πρόσωπό σας.

- Τέλος, μην ξεχνάτε να περιποιηθείτε και το σώμα σας καθώς υπάρχει και η μυκητιασική ακμή, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στα γυμναστήρια και μπορείτε να προστατευθείτε, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα αφρόλουτρα που σέβονται το Ph της επιδερμίδας σας.

Δείτε ακόμη: 10 προϊόντα ομορφιάς αρκούν για να πείτε αντίο στα φίλτρα 

jenny.gr