ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αντιγήρανση: Tα προϊόντα ομορφιάς που αξίζει να βάλετε στο νεσεσέρ σας


Ελένη Τσούτση

14 Οκτωβρίου 2021

Αντιγήρανση: Tα προϊόντα ομορφιάς που αξίζει να βάλετε στο νεσεσέρ σας
Αντιγήρανση: Tα προϊόντα ομορφιάς που αξίζει να βάλετε στο νεσεσέρ σας

O καιρός αλλάζει και ήρθε στιγμή μαζί με την εκκαθάριση που θα κάνετε στη ντουλάπα σας, να ανανεώσετε και το νεσεσέρ σας. Η θερμοκρασία πέφτει ολοένα και περισσότερο και καλό είναι να εφοδιαστείτε με super ενυδατικά και προϊόντα κατά της γήρανσης που θα σας χαρίσουν μια λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα.

Αν θέλετε να ενυδατώσετε σε βάθος το δέρμα σας και να το προστατεύσετε από τη γήρανση το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε στα κατάλληλα προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Ελαστικότητα, ρυτίδες και απώλεια σφριγηλότητας είναι οι βασικές επιπτώσεις που κάνουν την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
Εκτός από τις ειδικές ασκήσεις γυμναστικής που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν τις συγκεκριμένες περιοχές, επιλέξτε τις κρέμες που εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας με κριτήριο αν περιέχουν όλα εκείνα τα συστατικά που βοηθούν σημαντικά στην αντιγήρανση.

- Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά. Επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων μειώνοντας την θαμπή όψη της επιδερμίδας, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου επιδιορθώνοντας τις φθορές.

- Α-υδροξυοξέα

Τα α-υδροξυοξεά αποτελούν το αγαπημένο συστατικό των δερματολόγων για την αναγέννηση του δέρματος. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρίβουν πολύ δυνατά το πρόσωπό τους με scrubs, προκαλώντας ερεθισμούς. Με τα α-υδροξυοξέα όμως, όπως το γλυκολικό οξύ, απλώς απλώνετε το peel και αυτά μετά διαπερνούν εύκολα τους φραγμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων και του δέρματος.

- Κολλαγόνο
Με το πέρασμα του χρόνου η ικανότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο μειώνεται σημαντικά. Πριν λοιπόν οι πρώτες ρυτίδες και λεπτές γραμμές γίνουν αισθητές, τονώστε την παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό εφοδιάζοντας το νεσεσέρ σας με μία κρέμα με αυτό σαν βασικό συστατικό.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.