ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

World Vegan Day: Τα προϊόντα ομορφιάς που θα κάνουν πιο «ηθική» τη ρουτίνα σας


Ελένη Τσούτση

1 Νοεμβρίου 2021

World Vegan Day: Τα προϊόντα ομορφιάς που θα κάνουν πιο «ηθική» τη ρουτίνα σας
World Vegan Day: Τα προϊόντα ομορφιάς που θα κάσνουν πιο «ηθική» τη ρουτίνα σας

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Vegan δημιουργώντας μία λίστα με προϊόντα ομορφιάς που είναι 100% vegan. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της ομορφιάς αλλάζει, αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και υιοθετεί φόρμουλες πιο φυσικές, ιδανικές για το δέρμα αλλά και το περιβάλλον.

Προσωπικά έχω αρχίσει να δίνω περισσότερη σημασία και προσοχή στα συστατικά των προϊόντων που εμπιστεύομαι τόσο στο skincare όσο και στο μακιγιάζ. Τελευταία προσπαθώ να ακολουθήσω μια vegan διαδρομή (δεν θα πω ότι δεν βρίσκω στο διάβα μου δυσκολίες) αλλά ευτυχώς ο αριθμός των beauty brands που ακολουθεί έναν πιο ηθικό τρόπο ζωής αρχίζει και αυξάνεται.

jenny.gr

Συγκέντρωσα λοιπόν στη παρακάτω gallery γνωστές εταιρίες καλλυντικών που δημιουργούν 100% vegan προϊόντα και θα σας χαρίσουν έμπνευση για τις επόμενες αγορές σας. Oι συγκεκριμένες εταιρίες προσπαθούν να μην χρησιμοποιούν συστατικά ζωικής προέλευσης και δημιουργούν τα προϊόντα τους με υλικά που μπορείς να βρεις στη φύση.

Καλό είναι βέβαια να ξεκαθαρίσουμε το εξής καθώς πολλοί μπερδεύονται. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγχέουν τα vegan καλλυντικά με τα προϊόντα που δεν έχουν υποστεί πειράματα σε ζώα, κάτι που δεν ισχύει.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός που όχι μόνο απαγορεύει την προώθηση καλλυντικών που η τελική σύνθεση τους έχει δοκιμαστεί σε ζώα, αλλά θα πρέπει να μην περιέχουν υλικά και συστατικά που προέρχονται από ζώα. Ο κανονισμός αυτός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για ολόκληρη την βιομηχανία της ομορφιάς.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.