ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτά είναι τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε λιπαρό δέρμα


Ελένη Τσούτση

19 Φεβρουαρίου 2022

Αυτά είναι τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν έχετε λιπαρό δέρμα
Όσες έχετε λιπαρή επιδερμίδα συνήθως αγχώνεστε να κάνετε όλες τις σωστές κινήσεις για να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Μπορεί βέβαια να ακολουθείτε μια ρουτίνα αλλά αν κάνετε όμως τα παρακάτω λάθη. Ποια είναι αυτά;

Το συχνότερο λάθος είναι η επιλογή προϊόντος που δεν είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας.

Είναι προτιμότερο να επιλέγετε foundation με matte αποτέλεσμα και oil-free. Η ματ υφή δε σημαίνει ότι το δέρμα σας θα μοιάζει ξηρή, σκεφτείτε ότι η λιπαρότητα που παράγει το πρόσωπό σας θα δώσει τη λάμψη που χρειάζεστε. Ακόμη, οι experts προτείνουν να προτιμάτε τα υγρά ή powder προϊόντα, τα οποία είναι μεσαίας κάλυψης, γιατί περιέχουν λιγότερα λιπαρά συστατικά σε σχέση με τα κρεμώδη και τα full coverage.

Jenny.Gr

To δεύτερο συχνότερο λάθος είναι ότι δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας.

Υπάρχει η σκέψη ότι ένα λιπαρό πρόσωπο δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση όπως όλα τα υπόλοιπα. Αυτό όμως είναι μία λάθος σκέψη. Για μία ακόμη φορά με τη χρήση προϊόντων κατάλληλα για τον τύπο δέρματος, χαρίζετε στο πρόσωπό σας, τα συστατικά που έχει ανάγκη. Να θυμάστε ότι όταν παρέχετε ενυδάτωση, είναι σαν να κλειδώνει το πρόσωπό σας και να μην παράγει από μόνο του επιπλέον, άρα μπλοκάρετε την περίσσια λιπαρότητα.

Ο συνδυασμός καλής ενυδάτωσης και foundation που ανταποκρίνονται στον τύπο δέρματος, θα γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος για την περιποίηση και το μακιγιάζ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.