ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το καλύτερο SPF για κάθε τύπο επιδερμίδας


Ελένη Τσούτση

21 Απριλίου 2022

Το καλύτερο SPF για κάθε τύπο επιδερμίδας
Εσείς γνωρίζετε το ιδανικό SPF για τον τύπο της επιδερμίδας σας;

Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει (και θα το ξαναγράψουμε) αλλά η χρήση SPF είναι το μυστικό για ένα νεανικό και υγιές δέρμα. Το αντηλιακό εμποδίζει τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UVA και UVB του ήλιου, οι οποίες προκαλούν καταστροφή στην επιδερμίδα των κυττάρων του. Αυτό έχει ως συνέπεια να μειώνεται το κολλαγόνο και η ελαστικότητα ενώ παράλληλα να δημιουργούνται σημάδια και δυσχρωμίες.

«Τόσο οι ακτίνες UVA όσο και οι ακτίνες UVB μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, γεγονός που οδηγεί σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας και ακόμη και καρκίνο του δέρματος», αναφέρει η Victoria Hiscock, δερματολόγος.

Οι ακτίνες UVA μπορούν να περάσουν μέσα από γυαλί και τα σύννεφα, επομένως χρειάζεστε αντηλιακό όλο το χρόνο, το οποίο συνοδεύεται από ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. «Έχει αποδειχθεί ότι ο δείκτης προστασίας SPF όχι μόνο αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, αλλά βοηθά πραγματικά στη βελτίωση των υπαρχουσών ρυτίδων, της μελάγχρωσης και της υφής».

Jenny.Gr

Μπορεί παλαιότερα τα SPF να ήταν κολλώδη και λιπαρά και να έφραζαν γρήγορα τους πόρους αλλά τώρα οι φόρμουλες είναι πολύ βελτιωμένες και υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά ανάλογα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Τα αντηλιακά είναι πιο ελαφριά και μη φαγεσωρογόνα, που σημαίνει ότι δεν φράζουν τους πόρους και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Προτείνεται να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σας πριν κάνετε το μακιγιάζ σας. Θα πρέπει να εφαρμόσετε περίπου 1,5 κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας (μην ξεχνάτε το λαιμό και το ντεκολτέ).

Παρακάτω θα βρείτε το κατάλληλο αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας:

Για ξηρό δέρμα:

Jenny.Gr

Laouta Sun-lite | Αντηλιακό Προσώπου - Oil Free SPF30

Ένα εξαιρετικά ελαφρύ και απορροφητικό αντηλιακό προσώπου (UVA/UVB) με καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Περιέχει εκτοΐνη κλινικά αποδεδειγμένα ότι προστατεύει το δέρμα από την ρύπανση την υπέρυθρη και μπλε ακτινοβολία.

Για λιπαρό δέρμα:

Jenny.Gr

YOUTH LAB. Daily Sunscreen Gel Cream SPF50 Oily Skin

To Daily Sunscreen Gel Cream SPF50 Oily Skin παρέχει υψηλή προστασία από την UVΑ & UVB ακτινοβολία και ταυτόχρονα, χάρη στην έγχρωμη σύνθεσή του, που προσαρμόζεται στο χρωματικό τόνο του δέρματος, χαρίζει ομοιόμορφη κάλυψη, ομαλοποιώντας δυσχρωμίες, σημάδια και δερματικές ατέλειες. Βελτιώνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, με τις Βιταμίνες Ε και PP αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού και την πρόωρη γήρανση, ενώ το Άμυλο Καλαμποκιού ρυθμίζει τη λιπαρότητα, δίνοντας ματ αποτέλεσμα.

Για ευαίσθητο δέρμα:

Jenny.Gr

Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF50+ Anti-Aging Sun Cream Λεπτόρρευστο Αντιηλιακό Κατά της Φωτογήρανσης

Αντηλιακό προσώπου με λεπτόρρευστη υφή που προσφέρει προηγμένη προστασία από τη UVA & UVB ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα δρα ενάντια στα υπάρχοντα σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες και καφέ κηλίδες).

Για ώριμο δέρμα:

Jenny.Gr

La Roche Posay Anthelios Uvmune 400 Fluid Invisible SPF50+ Αντηλιακό Γαλάκτωμα Προσώπου

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η Anthelios είναι πρωτοπόρος στις σημαντικές καινοτομίες: φίλτρα UVA, προστασία ευρέος φάσματος, υφές και τεχνολογίες. Για όλους τους τύπους δέρματος, όλους τους φωτότυπους. Μία πατενταρισμένη τεχνολογία φίλτρων, παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από UVB/UVA και βοηθά στην προστασία από τις βλάβες που προκαλούν η ρύπανση και η υπέρυθρη ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS

SPF