ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 βήματα για τη σωστή skincare ρουτίνα σας όταν ταξιδεύετε


Ελένη Τσούτση

12 Μαΐου 2022

5 βήματα για τη σωστή skincare ρουτίνα σας όταν ταξιδεύετε
Pexels
Τα ταξίδια και οι εκδρομές θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο συχνά. Τώρα που ο καιρός γίνεται πιο ζεστός οι εξορμήσεις έχουν τον πρώτο λόγο και εμείς ανυπομονούμε! 

Γνωρίζουμε πόσο κουραστικό είναι κάθε φορά να φτιάχνετε το νεσεσέρ σας και να σκέφτεστε ποια είναι αυτά τα προϊόντα που χρειάζεστε.
Μια σωστή skincare ρουτίνα καλό είναι να την ακολουθείτε ακόμη και στις διακοπές σας για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η αλλαγή των εποχών και η μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι είναι η τέλεια αφορμή για να αναθεωρήσετε τη ρουτίνα περιποίησής και να σκεφτείτε ποια προϊόντα εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα κατάλληλα steps που πρέπει να ακολουθήσετε, όσο βρίσκεστε στις διακοπές

Καθαρισμός

Όταν ταξιδεύετε από ψυχρά σε ζεστά κλίματα, το δέρμα σας είναι πιθανό να ιδρώνει περισσότερο και ο καθαρισμός είναι ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα της travel routine σας. Ακόμη και στις διακοπές καλό είναι να αποφύγετε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ καθώς δεν βοηθούν σε έναν καλό καθαρισμό προσώπου. Προτιμήστε το double cleansing, δηλαδή τη χρήση δύο προϊόντων για να καθαρίσεις σε βάθος την επιδερμίδα σας από το μακιγιάζ και τους ρύπους.

Βάλτε στην ρουτίνα σας νιασιναμίδη

Σε μερικούς ανθρώπους με ορισμένες δερματικές παθήσεις (ευαίσθητο/αντιδραστικό δέρμα/όσα έχουν ροδόχρου ακμή), μπορεί να προκαλέσει έξαρση. Εδώ είναι όπου μερικά συγκεκριμένα συστατικά είναι χρήσιμα. Ειδικότερα: η νιασιναμίδη. Ως μέρος του μορίου της βιταμίνης Β3, η νιασιναμίδη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη συστατικά στην περιποίηση του δέρματος, που δρα καταστέλλοντας τη φλεγμονώδη του δέρματος. Είναι μια ιδανική προσθήκη στο travel kit ομορφιάς σας.

Jenny.Gr

Επενδύστε σε ένα καλό lip balm για τα χείλη σας

Η χαμηλή υγρασία που σχετίζεται με τον αέρα του αεροπλάνου μπορεί να στεγνώσει αρκετά το δέρμα και συνεπώς τα χείλη. Οποιαδήποτε πτήση διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες, το δέρμα σας θα το νιώσει και ιδιαίτερα τα χείλη, τα οποία είναι απίστευτα ευάλωτα. Ένα lip balm για τα χείλη λοιπόν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ενυδάτωση

Πριν φτάσετε στον προορισμό σας, έχετε να αντιμετωπίσετε στο ταξίδι όλα τα μικρόβια και τον ξηρό, κρύο αέρα που το συνοδεύει. Μία είναι η λύση, η ενυδάτωση. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδάτωση. Επίλεξε μια ενυδατική κρέμα που θα κρατά σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα σας, και στη συνέχεια εφάρμοσε κάποιο face oil για επιπλέον θρέψη.

Εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε μακριά την ξηρότητα είναι με μια μάσκα προσώπου. Οι μάσκες είναι ο καλύτερος τρόπος για την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μεγάλων αποστάσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS