ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στην περιποίηση της επιδερμίδας


Μαίρη Αργείτου

19 Μαΐου 2022

Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στην περιποίηση της επιδερμίδας
Αν μια γυναίκα θέλει να διατηρήσει  ένα υγιές  και όμορφο δέρμα, υπάρχουν αρκετά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγει σχετικά με την ρουτίνα περιποίησης του δέρματός της

Έλλειψη πειθαρχίας και συνέπειας

Η έλλειψη πειθαρχίας λόγω κούρασης , τεμπελιάς , έλλειψης χρόνου είναι το πιο κρίσιμο λάθος . Η περιποίηση του δέρματος είναι μια επένδυση που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Τα αποτελέσματα όμως θα σας δικαιώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Συγκεντρωθείτε τουλάχιστον στα ουσιώδη βήματα της καθημερινής ρουτίνας.

Παράληψη κάποιων βημάτων περιποίησης

Η καθημερινή ρουτίνα περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση, serum, κρέμα ματιών, ενυδατική και αντηλιακή προστασία.

Παράλειψη καθαρισμού

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της καθημερινής ρουτίνας είναι ο λεπτομερής και αποτελεσματικός καθαρισμός. Ένα καθαρό δέρμα απορροφά καλύτερα τα συστατικά των προϊόντων φροντίδας και αυξάνει την αποτελεσματικότητα τους.

Παράλειψη ενυδάτωσης

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως του τύπου δέρματος . Υπάρχει η εντύπωση ότι η ενυδάτωση αυξάνει την παραγωγή σμήγματος και ότι τα λιπαρά δέρματα δεν έχουν ανάγκη ενυδάτωσης. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος , όλα τα δέρματα έχουν ανάγκη ενυδάτωσης για όλο το χρόνο , αρκεί να επιλέξουμε το κατάλληλο γι’ αυτά προϊόν , γι’ αυτό είναι απαραίτητο κάθε γυναίκα να γνωρίζει τι τύπο δέρματος έχει.

Κακή εφαρμογή προϊόντων

Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα από το προϊόν , ούτε υπερβολικό μασάζ, διότι η μεγαλύτερη ποσότητα των προϊόντων θα έχει σαν αποτέλεσμα να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει κοσμητική ακμή, καθώς και η υπερβολική τριβή μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, άρα μικρή ποσότητα προϊόντος , απαλές κινήσεις και το σημαντικότερο η συνέπεια στην καθημερινή περιποίηση.

Jenny.Gr

Λάθος επιλογή προϊόντων

Είναι πολύ βασικός παράγοντας να διαλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στο κάθε τύπο δέρματος . Δεν είναι όλα τα δέρματα πανομοιότυπα και δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες στα διάφορα στάδια της ζωής, γι’ αυτό πρέπει κάθε γυναίκα να γνωρίζει τον τύπο του δέρματός της, αλλά και να παρατηρεί τις αλλαγές του και να επιλέγει τα κατάλληλα προϊόντα στη κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ταυτόχρονη χρήση πολλών δραστικών ουσιών και σε λάθος εποχή

Σωστή επιλογή των δραστικών συστατικών, για παράδειγμα: δεν θα χρησιμοποιήσει ρετινόλη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και δεν θα κάνει δραστικές θεραπείες που απολεπίζουν και λεπταίνουν το δέρμα αυτή την χρονική περίοδο.

Μη χρήση ήπιας απολέπισης

Είναι λάθος να μην συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα ένα ήπιο προϊόν απολέπισης. Ανάλογα με το δέρμα είναι χρήσιμο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, διότι βελτιώνει την απορρόφηση των συστατικών των προϊόντων, συσφίγγει τους πόρους, διεγείρει την μικροκυκλοφορία, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, αρκεί να είναι ένα προϊόν κατάλληλο για κάθε δέρμα. Εάν ένα δέρμα είναι ευαίσθητο θα χρησιμοποιήσει ένα ήπιο peeling κάθε δεκαπέντε μέρες, αν είναι κανονικό μια φορά την εβδομάδα, και αν είναι λιπαρό μια έως δυο φορές την εβδομάδα.

Παράλειψη αντηλιακής προστασίας όλο το χρόνο

Κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι, το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε την αντηλιακή όλο το χρόνο, ακόμη και με συννεφιά. Επίσης και αν ακόμα είστε στο σπίτι και έρχεστε σε επαφή με οθόνες, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προστασία, γιατί και αυτό δημιουργεί γήρανση του δέρματος.

Ξεχνάτε το λαιμό, το ντεκολτέ και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών

Μην ξεχνάτε το λαιμό , το ντεκολτέ και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών. Είναι απαραίτητο να φροντίζουμε αυτές τις περιοχές όπως και το πρόσωπο. Είναι οι περιοχές που εμφανίζουν πρώτες τα σημάδια γήρανσης επομένως χρειάζονται καθαρισμό, περιποίηση και αντηλιακή προστασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.