ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ιπποφαές: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα οφέλη που έχει στην επιδερμίδα σου


JTeam

24 Μαΐου 2022

Ιπποφαές: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα οφέλη που έχει στην επιδερμίδα σου
Τα φυτά έχουν τη δύναμη να θρέφουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας και φυσικά την επιδερμίδα μας. Η φύση λοιπόν μας έχει χαρίσει υπέροχα βότανα που έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα μας

Το ιπποφαές (επίσης γνωστό ως Hippophae rhamnoides) είναι ένα από αυτά τα φυτά.

Το ιπποφαές είναι ένας μικρός αλλά ισχυρός ανθοφόρος θάμνος που βρίσκεται στην Ευρώπη και την Ασία σε μεγάλα υψόμετρα. Τα φύλλα, τα άνθη, οι σπόροι και οι καρποί του χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματος, τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά μούρα συνήθως συμπιέζονται και παίρνουν τη μορφή λαδιού.

Στην πραγματικότητα είναι το μούρο που όπως σημειώσαμε έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για τη θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων. Μάλιστα, στην αρχαία Κίνα ονομαζόταν υγρός χρυσός και θεωρήθηκε φάρμακο που χορηγήθηκε από τους θεούς.

Πώς βοηθά το ιπποφαές το δέρμα;

Το ιπποφαές είναι ένα «μαγικό» βοτανικό που βελτιώνει την συνολική υγεία του δέρματος και της εμφάνισης και είναι ακόμη και ενυδατικό χάρη στο λινολεϊκό οξύ που περιέχει.

Το ιπποφαές μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης αλλά και να προάγει την παραγωγή κολλαγόνου», σύμφωνα με τους beauty experts. «Το υψηλό επίπεδο βιταμίνης C στο ιπποφαές είναι εξαιρετικό για τη λάμψη τη επιδερμίδας». Έχει άλλα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες Α, Β και Ε συν παλμιτολεϊκό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να θεραπεύει πληγές.

Αν θέλετε να αναζωογονήσετε το δέρμα σας σε βάθος, δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε μία από τις παρακάτω κρέμες με ιπποφαές.

Glo Skin Beauty Phyto-Calm Aloe Hydrator

Jenny.Gr

French Farmacie Sérum Radiant

Jenny.Gr

Eminence Seabuckthorn Balancing Masque

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS