ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί αξίζει να προσθέσετε την αλόη στη ρουτίνα περιποίησής σας


Ελένη Τσούτση

8 Ιουλίου 2022

Γιατί αξίζει να προσθέσετε την αλόη στη ρουτίνα περιποίησής σας
Pexels
Η αλόη θεωρείται ένα από τα πλέον «φυτά – θαύματα» καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει χαρίζουν σε κάθε επιδερμίδα όλα όσα αναζητά

Η φύση διαθέτει πολλά φυτά με θαυματουργές ιδιότητες και ο κόσμος της ομορφιάς τα αξιοποιεί στο έπακρο. Ένα από αυτά τα φυτά είναι η αλόη, η οποία έχει χυμώδη φύλλα και το εκχύλισμα της συμβάλλει στην περιποίηση της επιδερμίδας. Βασικά συστατικά της αλόης, όπως είναι οι πολυσακχαρίτες, η ανθρακινόνη και οι λεκτίνες, είναι υπεύθυνα για τις ευεργετικές ιδιότητές της.

Η Aloe Vera μπορεί να αναβαθμίσει το καθημερινό skincare σας αφού μπορεί ενυδατώσει αλλά και να μειώσει αισθητά τα σημάδια γήρανσης. Εκτός, από τη μεγάλη περιεκτικότητά της σε νερό, περιέχει μία σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας. Από τη μία θρέφει σε βάθος το δέρμα και από την άλλη προάγει την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό εξηγεί και οι αντιγηραντικές της ιδιότητες.

Jenny.Gr

Για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της αλόης αν ακόμη δεν έχετε στο σπίτι σας, μπορείτε να να αποκτήσετε σύντομα ένα φυτό, έτσι κάθε φορά που θα θέλετε ένα boost θρέψης για το δέρμα σας, θα κόβετε ένα φύλλο του φυτού και θα παίρνετε απευθείας το gel από το εσωτερικό του και θα το απλώνετε στο πρόσωπό ή στο σώμα σας.

Βέβαια, και τα beauty brands έχουν φροντίσει για εσάς, αφού μπορείτε να βρείτε skincare προϊόντα με κύριο συστατικό την αλόη και να ανανεώσετε την φροντίδα της επιδερμίδας σας:

Garnier Skin Active 3-in-1 Hydrating Aloe Water Jelly

Jenny.Gr

The Body Shop Aloe Calming Cream Cleanser

Jenny.Gr

Elemis Superfood Cica Calm Hydration Juice

Jenny.Gr

Mario Badescu Facial Spray with Aloe

Jenny.Gr

Aesop Lightweight Facial Hydrating Serum

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.