ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο, χειμώνα-καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

19 Ιουλίου 2022

Τα προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο, χειμώνα-καλοκαίρι
Εσείς γνωρίζετε ποια προϊόντα ομορφιάς χρειάζονται ψυγείο;

Η Victoria Beckham και η Kate Moss εμπιστεύονται τις χαμηλές θερμοκρασίες στην skincare ρουτίνα τους και αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως έχουν αποκαλύψει σε παλαιότερες συνεντεύξεις τους. Από τη μία η Kate Moss χρησιμοποιεί πάγο και από την άλλη η Victoria πλένεται με παγωμένο νερό.

Είναι αρκετά σημαντικό τα mists, τα toners και οι κρέμες ματιών να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στην εξομάλυνση των ρυτίδων, ενώ παράλληλα μειώνουμε το πρήξιμο. Προσωπικά κάθε καλοκαίρι έχω μαζί μου στην τσάντα μου ένα facial mist (το οποίο το αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο), για να ανανεώνω τη φρεσκάδα στο πρόσωπό μου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή η βιταμίνη C, δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε ζεστούς χώρους, όπως είναι το μπάνιο που δημιουργούνται υδρατμοί ή σημεία κοντά σε παράθυρο που περνάει ο ήλιος. Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά έχουν ημερομηνίες λήξης και αυτό σημαίνει ότι το δραστικό συστατικό καθίσταται ανενεργό. Η θερμότητα και το φως μπορούν να επιταχύνουν τη λήξη εξασθενίζοντας το ενεργό συστατικό με την πάροδο του χρόνου.

Jenny.Gr

Κρατώντας την κρέμα ενυδάτωσης με ρετινόλη ή το προϊόν που έχουμε για τη θεραπεία των δυσχρωμιών/κηλίδων που περιέχει υπεροξειδίου βενζοϋλίου σε δροσερό περιβάλλον, όπως το ψυγείο, επιβραδύνουμε την αποικοδόμηση του δραστικού συστατικού. Επίσης κάτι που ίσως δεν περιμένατε να διαβάσετε είναι ότι αν κρατήσετε τα βερνίκια νυχιών στο ψυγείο, τα βοηθάτε να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους και τα προστατεύετε από τον αποχρωματισμό που προκαλεί ο ήλιος.

Tip: Όταν θέλετε να κάνετε manicure ή pedicure, αφαιρέστε το βερνίκι από το ψυγείο και δώστε του λίγα λεπτά για να πιάσει τη θερμοκρασία δωματίου. Ίσως χρειαστεί να το ανακινήσετε επιπλέον.

Jenny.Gr

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο τις αγαπημένες μας beauty influencers στο Instagram να έχουν ένα mini ψυγείο, ιδανικό για τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιούν.

Μέσα σε αυτό το ινσταγκραμικό ψυγείο μπορείτε να βάζετε τις μάσκες ομορφιάς σας ώστε όταν τις εφαρμόζετε να «ξυπνούν» το δέρμα σας, τις ενυδατικές κρέμες, skincare προϊόντα που έχουν προβιοτικά ή ακόμη και τα καλλυντικά που έχουν φυσικά συστατικά, ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Το συγκεκριμένο ψυγειάκι είναι μικρό και πολύ όμορφο και μπορεί να τοποθετηθεί στο μπουντουάρ σας και να έχετε μέσα τα καλλυντικά που θέλουν extra προστασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.