ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

H δερματολόγος Chizi Keji έδωσε 3 χρυσές συμβουλές για νεανικό δέρμα. Τις ακολουθείτε;


Ελένη Τσούτση

17 Αυγούστου 2022

H δερματολόγος Chizi Keji έδωσε 3 χρυσές συμβουλές για νεανικό δέρμα. Τις ακολουθείτε;
Pexels
To TikTok εκτός από τα χιουμοριστικά video έχει και πολλά beauty video που η αλήθεια είναι ότι αντλούμε έμπνευση και μας δίνουν ιδέες

Το beauty content έχει σημαντική θέση στην πλατφόρμα και αν και εσείς σπαταλάτε πολύ χρόνο στο να κάνετε scroll, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα accounts που όντως θα σας φανούν χρήσιμα. Πρόσφατα, λοιπόν ανακαλύψαμε την δερματολόγο Chizi Keji, η οποία δημιουργεί περιεχόμενο με skincare tips και μάλιστα έχει 200 χιλιάδες followers.

Σε ένα από τα τελευταία της video αποκάλυψε 3 skincare προϊόντα που καλό είναι να τα βάλετε στη ρουτίνα σας από τα 20 σας αν θέλετε να έχετε μια όμορφη και νεανική επιδερμίδα καθώς μεγαλώνετε. Φυσικά όπως αναφέρει η ίδια ποτέ δεν είναι αργά!

Jenny.Gr

Ποια είναι λοιπόν τα 3 πολύτιμα προϊόντα ομορφιάς που θα κρατήσουν το δέρμα σας υγιή και φρέσκο;

@drchizikeji Skincare in your 20s #doctor #skincareroutine #retinol ♬ original sound - Dr. Chisom Ikeji

Ρετινόλη

Είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, στα καλλυντικά εμφανίζεται με τη μορφή των ρετινοειδών (retinoids).Έχει ισχυρή απολεπιστική δράση, ενθαρρύνει το δέρμα να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στην επιφάνεια τα νεαρά. Το δέρμα έτσι διατηρείται λείο, απαλό και καθαρό. Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή του υαλουρονικού οξέως και του κολλαγόνου με αποτέλεσμα την διατήρηση της φυσικής δομής, της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος καθώς και την πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων. Μειώνει την όψη των μαύρων κύκλων, αυξάνοντας το πάχος του δέρματος κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να μην είναι τόσο εμφανή.

Darphin Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate Αντιγηραντική Φροντίδα Νυχτός

Jenny.Gr

Αντηλιακό

To αντηλιακό είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα προϊοντα αν θέλετε μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς θαμπάδα και πανάδες. Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εμάς ακόμα και όταν είμαστε στη σκιά ή έχει συννεφιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προστατευμένοι όλη την ώρα και φυσικά όλο το χρόνο. Φοράμε αντηλιακό χειμώνα, καλοκαίρι στα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο. Με άλλα λόγια εντάσσουμε στην καθημερινή μας περιποίηση την αντηλιακή κρέμα, μετά την ενυδατική ή βρίσκουμε ένα προϊόν δύο σε ένα.

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου + Ματιών Spf 50, Κοrres

Jenny.Gr

Βιταμίνη C

Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τις δυσχρωμίες ενώ ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα μειώνει τα σημάδια της γήρανσης που προκαλούνται τόσο από τις ελεύθερες ρίζες όσο και τον ήλιο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να ξεχάσετε την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού σας.

Tip: Οι οροί με βιταμίνη C έχουν συνήθως ένα κίτρινο χρώμα. Ωστόσο, όταν το αρχικό χρώμα γίνει πιο σκούρο, καφέ ή πορτοκαλί σημαίνει ότι έχει οξειδωθεί και πρέπει να απορρίψετε το προϊόν.

Liftactiv Anti-Oxidant Anti-Fatigue Fresh Shot Serum, Vichy

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.