ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Strawberry Legs: Τι είναι και πώς μπορείτε να το αποτρέψετε να συμβεί


Ελένη Τσούτση

6 Σεπτεμβρίου 2022

Strawberry Legs: Τι είναι και πώς μπορείτε να το αποτρέψετε να συμβεί
Αν επιλέγετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα τότε μπορεί να γνωρίζετε τι είναι τα πόδια που μοιάζουν με φράουλες

Ίσως σαν φράση ακούγεται περίεργη αλλά οι skincare experts προσπαθώντας να περιγράψουν την υφή και το χρώμα που αποκτά η επιδερμίδα μετά το ξύρισμα επινόησαν τα strawberry legs ή αλλιώς τα πόδια σαν φράουλα. Αν λοιπόν μετά το ξύρισμα εμφανίζονται στην επιδερμίδα σας μικρές μαύρες κουκίδες τότε έχετε strawberry legs, δεν είστε μόνες αφού το ποσοστό των γυναικών που αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα είναι αρκετά υψηλό.

Οι μαύρες κουκίδες που εμφανίζονται στα πόδια είναι οι πόροι στους οποίους φυτρώνουν οι τρίχες. Το μαύρο σημαδάκι είναι η άκρη της τρίχας που ξυρίσατε μαζί με νεκρά κύτταρα. Αν ακολουθείτε μια μέθοδο αποτρίχωσης εκτός του ξυρίσματος τότε δεν έχετε αυτό το εφέ στα πόδια σας καθώς χωρίς τρίχα μέσα στον θύλακα δεν μπορούν να εμφανιστούν μαύρες κουκίδες.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αν οι μαύρες κουκίδες συνοδεύονται και από κνησμό και ερεθισμό ή δημιουργούνται σπυράκια τότε αντιμετωπίζετε θυλακική υπερκεράτωση (keratosis pilaris). Φυσικά και υπάρχουν λύσεις για να βελτιώσετε την επιδερμίδα σας. Μια καλή επιλογή είναι να κάνετε λέιζερ και να απαλλαχτείτε από αυτή την πιθανόν ενοχλητική αίσθηση.

Jenny.Gr

Αν όμως δεν θέλετε να κάνετε λέιζερ, η αμέσως επόμενη λύση είναι η αποτρίχωση από τη ρίζα με χαλάουα, με κερί ή με μια αποτριχωτική μηχανή. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενυδάτωση με τις κατάλληλες κρέμες που θα «ηρεμήσουν» ερεθισμούς και έντονες κοκκινίλες. Κάτι ακόμη που θα βοηθήσει είναι η συστηματική ενυδάτωση των ποδιών σας και όχι να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα μόνο όταν τα ξυρίζετε. Τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται γύρω από τους πόρους βοηθούν στο να δημιουργείται πιο εύκολα το εφέ φράουλας.

Jenny.Gr

Να σημειώσουμε ότι αν θέλετε να επιλέξετε το ξύρισμα τότε υπάρχουν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο λεία πόδια. Το προϊόν που κάνετε το ξύρισμά σας θα αποτρέψει τη δημιουργία έντονων πόρων. Την επόμενη φορά λοιπόν επιλέξτε έναν αφρό ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο για να έχετε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και μην ξεχάσετε να κάνετε απολέπιση στο σημείο πριν το ξύρισμα.

Η απολέπιση βοηθά στη διάλυση των επιφανειακών κυττάρων του δέρματος που φράζουν τους πόρους και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματος, σημειώνουν οι ειδικοί, οι οποίοι συνιστούν συστατικά όπως γαλακτικό οξύ, γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ για την απολέπιση του δέρματος σε βαθύτερο επίπεδο.

Αυτά τα μικρά tips θα σας κάνουν να πείτε αντίο στα strawberry legs!

Δείτε στην παρακάτω gallery τα καλύτερα body scrubs για λεία και λαμπερή επιδερμίδα:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.