ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Κουρασμένο βλέμμα: Οι top κρέμες ματιών που θα σας αναζωογονήσουν


Ελένη Τσούτση

21 Οκτωβρίου 2022

Κουρασμένο βλέμμα: Οι top κρέμες ματιών που θα σας αναζωογονήσουν
Τα κουρασμένα μάτια είναι ένα συχνό πρόβλημα για όλες. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να φρεσκάρουμε το βλέμμα μας και να του χαρίσουμε λάμψη;

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να βρούμε την καλύτερη κρέμα ματιών για να εξαφανίσουμε τους μαύρους κύκλους, να απαλύνουμε τις λεπτές γραμμές και να συσφίξουμε το δέρμα – δεν ζητάμε πολλά, σωστά; Tα ευχάριστα νέα είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικές φόρμουλες στην αγορά που αξιοποιούν ισχυρά ενεργά συστατικά για ακόμη καλύτερα αλλά και άμεσα αποτελέσματα.

Μάθετε λοιπόν πώς ακριβώς θα βρείτε την καλύτερη κρέμα ματιών για εσάς, όποια κι αν είναι η ανησυχία σας.

Πώς να επιλέξετε την σωστή κρέμα ματιών;

Πρώτα, αποφασίστε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε από τη χρήση μιας κρέμας ματιών. Μπορεί θα θέλετε για παράδειγμα να στοχεύετε στη σύσφιξη ή απλώς στην ενυδάτωση ή ακόμη διόρθωση χρώματος. Όποιες και να είναι οι ανάγκες σας, μια καλή φόρμουλα είναι απαραίτητη: «Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι πάντα από τις πρώτες που εμφανίζουν ορατά σημάδια γήρανσης», αναφέρει η Dr Stefanie Williams, εξειδικευμένη δερματολόγος στη Vogue. Είναι μια ευαίσθητη περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το φροντίζετε σωστά. «Το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει ουσιαστικά σμηγματογόνους αδένες και είναι πολύ ευάλωτο στην ξηρότητα και τη χαλάρωση. Προσθέστε σε αυτό τις συχνές κινήσεις των μυών που πιέζουν το δέρμα, έτσι αναπόφευκτα βλέπουμε περισσότερες γραμμές, ρυτίδες, ερυθρότητα και μαύρους κύκλους».

Jenny.Gr

Το να βρείτε λοιπόν την καλύτερη κρέμα ματιών για εσάς είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντική από ό, τι νομίζετε.

Οι κρέμες ματιών έχουν αποτέλεσμα;

Ενώ φαινομενικά υπάρχει μια κρέμα ματιών για κάθε ανάγκη του δέρματος - από αυτές που είναι γεμάτες με υαλουρονικό οξύ μέχρι φόρμουλες με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος. Ας είμαστε ειλικρινείς μια κρέμα ματιών από μόνη της δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Όλες οι κρέμες ματιών προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση και υγρασία σε μια ευαίσθητη περιοχή, αλλά εξαρτάται από τα «προβλήματα» του δέρματός σας πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι κάθε φόρμουλα.

Πώς να εφαρμόσετε την κρέμα ματιών;

Είναι σημαντικό να μην τραβάτε το δέρμα γύρω από τα μάτια. Προτιμήστε κινήσεις χτυπήματος και πίεσης. Στην πραγματικότητα, χρειάζεστε μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού για όλη την περιοχή. Τέλος, θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και όχι το πρώτο. Η Williams συνιστά επίσης τη χρήση ενός αντιοξειδωτικού προϊόντος το πρωί για την άμυνα ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες της ημέρας, όπως ο ήλιος και η ρύπανση, και ένα προϊόν που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου το βράδυ.

Jenny.Gr

Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε κρέμα ματιών;

Οι περισσότερες κρέμες ματιών μπορούν να εφαρμοστούν όσο συχνά εσείς θέλετε. Οι κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη, οι οποίες είναι εξαιρετικές για την καταπολέμηση του πρηξίματος, δεν πρέπει να τις χρειάζεστε περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.
Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας εξακολουθεί να χρειάζεται αντηλιακή προστασία. Συχνά ξεχνάμε αυτή την περιοχή όταν εφαρμόζουμε αντηλιακό, οπότε μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αναζητήστε λοιπόν μια σειρά καλλυντικών περιποίησης δέρματος που να είναι αποτελεσματική αλλά αρκετά απαλή για να τη χρησιμοποιείτε και γύρω από τα μάτια σας.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε την κρέμα ματιών το βράδυ ή το πρωί;

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Η κρέμα ματιών μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες ώρες της ημέρας. Το δέρμα των βλεφάρων είναι το πιο λεπτό στο σώμα και δεν έχει υποδόριο λίπος. Αυτό κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο σε ερεθισμούς και αλλεργίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι να πρέπει να δοκιμάσουν την κρέμα ματιών σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για να βρουν την καλύτερη στιγμή για αυτούς.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικές από τις καλύτερες κρέμες ματιών της αγοράς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.