ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να εφαρμόσετε τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

7 Δεκεμβρίου 2022

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να εφαρμόσετε τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σας
Instagram/ @viktoriaachenn
Μήπως τόσο καιρό εφαρμόζετε με λάθος τρόπο τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σας;

Ενυδατικές κρέμες προσώπου, κρέμες ματιών, serum, αντηλιακά, έλαια – το μπάνιο σας μπορεί να διαθέτει για όλα αυτά τα προϊόντα και πολλά παραπάνω. Η αψεγάδιαστη επιδερμίδα απαιτεί φροντίδα, αλλά παραδεχτείτε το: πολλές φορές δεν τα χρησιμοποιείτε όλα. Αλλά ακόμα κι αν τα χρησιμοποιήσετε όλα, πολλές φορές δεν το κάνετε με τον τρόπο που πρέπει.

Δυστυχώς το δέρμα δεν εκτιμάει την προσπάθεια και για να δείχνει τέλειο απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, αφού η μη συστηματική ή σωστή εφαρμογή μειώνει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του κάθε προϊόντος. Επειδή ξέρουμε πόσο πολύ θέλετε να έχετε ένα πρόσωπο χωρίς καθόλου ψεγάδια, φροντίστε να ακολουθήσετε τον εξής «κανόνα»:

H εφαρμογή των προϊόντων γίνεται από το πιο λεπτόρρευστο σε αυτό με την πιο πλούσια υφή.

Jenny.Gr

Έτσι, αφού έχετε καθαρίσει σχολαστικά το δέρμα σας από μακιγιάζ και ρύπους, πρώτο έρχεται το toner ή αλλιώς η λοσιόν. Ακολουθεί το serum και έπειτα εφαρμόζεται η κρέμα ματιών και η ενυδατική –ή κρέμα νυκτός το βράδυ- σε όλο το πρόσωπο.

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, μπορείτε τότε να απλώσετε από πάνω και ένα ειδικό έλαιο, το οποίο θα «σφραγίσει» όλα τα προηγούμενα επάνω στην επιδερμίδα σας. Πολύ σημαντικό: αφήνετε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα ,ή και παραπάνω αν χρειάζεται, μεταξύ της εφαρμογής του κάθε προϊόντος, ώστε να προλάβει το δέρμα σας να το απορροφήσει.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, η αντηλιακή σας κρέμα εφαρμόζεται μετά την ενυδατική και πριν το μακιγιάζ σας.