ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έλαιο chia: Το ανατρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το δέρμα σας


Ελένη Τσούτση

26 Ιανουαρίου 2023

Έλαιο chia: Το ανατρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το δέρμα σας
Μάθετε γιατί πρέπει να βάλετε στη ρουτίνα σας το πολύτιμο έλαιο chia

Άραγε είμαι η μόνη που μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν μιλούσαμε για τους σπόρους chia σκεφτόμουν αυτούς τους μικροσκοπικούς σπόρους που βάζουμε στο πρωινό μας γεύμα και όχι ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό για την επιδερμίδα; Φαντάζομαι όχι! Σήμερα λοιπόν θα εστιάσουμε στις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το έλαιο chia καθώς αξίζει να γίνει πιο διάσημο στον κόσμο του skincare.

Τι είναι το έλαιο σπόρων Chia;

Το έλαιο από σπόρους Chia (ή, πιο επίσημα γνωστό ως σπορέλαιο salvia hispanica) εξάγεται - το μαντέψατε - από τους σπόρους του φυτού chia. Ως τρόφιμο, το chia είναι μια πηγή ενέργειας από λιπαρά οξέα, διαιτητικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, όπως το καφεϊκό οξύ, το ροσμαρινικό οξύ, η μυρικετίνη και η κερκετίνη.

Εκτός από τα οφέλη για το δέρμα, μέρος αυτού που κάνει αυτό το συστατικό τόσο σπουδαίο για να συμπεριληφθεί στη σύνθεση καλλυντικών είναι ότι είναι πολύ σταθερό και είναι επίσης ανθεκτικό στην οξείδωση. Είναι διαθέσιμο σε καθαρή μορφή, αλλά λόγω των επιπέδων του σε λιπαρά οξέα, χρησιμοποιείται συνήθως σε ενυδατικές κρέμες και μπορεί επίσης να βρεθεί σε κρέμες ματιών,σε προϊόντα χειλιών, ακόμη και προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Jenny.Gr
Pexels

Οφέλη από το λάδι Chia για το δέρμα:

To έλαιο chia δημιουργείται από την έκθλιψη των σπόρων του και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 βοηθούν στην καλύτερη λειτουργεία του δερματικού φραγμού. Πιο συγκεκριμένα, προστατεύει τα κύτταρα καθώς κλειδώνει την υγρασία της επιφάνεια της επιδερμίδας.

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαίου σπόρων chia βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την οξειδωτική βλάβη και τις ελεύθερες ρίζες (που παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος) που οφείλονται σε περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV ή η ρύπανση.

Αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος. Οι hair experts αναφέρουν ότι όχι μόνο το έλαιο σπόρων chia μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας.Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι γεμάτο από εξαιρετικά ευεργετικά συστατικά για το δέρμα.

Jenny.Gr
Pexels

Παρενέργειες του ελαίου Chia

Σύμφωνα με τους ειδικούς το έλαιο σπόρων chia είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συστατικό για χρήση σε προϊόντα ομορφιάς για κάθε τύπο φόρμουλας και περιοχή δέρματος. Το έλαιο είναι εύκολα ανεκτό και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε επιρρεπές σε λιπαρότητα δέρμα.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Οι skincare experts προτείνουν την εφαρμογή του λαδιού σε καθαρό δέρμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου ως το επόμενο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ώστε να απορροφάται και να μην αραιώνεται από τα άλλα προϊόντα. Αφήστε λίγα λεπτά το προϊόν πριν εφαρμόσετε την ενυδατική και το αντηλιακό σας. Λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, το λάδι από σπόρους chia χρησιμοποιείται καλύτερα το πρωί για να μειώσει τις επιπτώσεις των εξωγενών στρεσογόνων παραγόντων στο δέρμα.