ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με καφεΐνη που πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα σου


Ελένη Τσούτση

1 Φεβρουαρίου 2023

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με καφεΐνη που πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα σου
Instagram/@bizceizleyin
Η καφεΐνη δεν μπορεί μόνο να ξυπνήσει τον οργανισμό μας, μπορεί να ξυπνήσει και το βλέμμα μας

Τα κουρασμένα μάτια είναι συχνό φαινόμενο αφού η καθημερινότητα είναι γρήγορη και οι απαιτήσεις πολλές. Αυτή η κούραση αποτυπώνεται απευθείας στο βλέμμα μας και ένα προϊόν σίγουρα που μπορεί να μας βοηθήσει είναι η κρέμα ματιών. «Η καφεΐνη στην κρέμα ματιών χρησιμοποιείται κυρίως για να φωτίσει, να συσφίξει και να ξυπνήσει το δέρμα», εξηγεί ο Corey L. Hartman, δερματολόγος στο «Byrdie».

Η καφεΐνη είναι ένα αγγειοσυσταλτικό στοιχείο, που σημαίνει ότι συστέλλει ή συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία. «Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία ενώ δρα ως αντιφλεγμονώδες», προσθέτει. Αυτό είναι που κάνει το συστατικό εξαιρετικό τόσο για τους μαύρους κύκλους όσο και για το πρήξιμο.

Jenny.Gr
Pexels

Η καφεΐνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, επομένως βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από ορισμένες από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και η έκθεση στον ήλιο. «Αυτό είναι σημαντικό αφού το δέρμα στο βλέφαρο είναι πολύ πιο λεπτό από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο», λέει ο Michele Koo, πλαστικός χειρουργός.

Αυτά τα οφέλη καθιστούν την καφεΐνη ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στις κρέμες ματιών στη βιομηχανία ομορφιάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.