ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Είναι το κρύο νερό το κλειδί για την καταπολέμηση της ακμής;


Ελένη Τσούτση

8 Φεβρουαρίου 2023

Είναι το κρύο νερό το κλειδί για την καταπολέμηση της ακμής;
Pexels
Η ακμή είναι διαφορετική για την καθεμία και συχνά χρειάζονται κάποιες δοκιμές για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς

Η ακμή απασχολεί πολλές γυναίκες και μάλιστα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μπορεί να έχουμε συνδέσει την ακμή με την εφηβεία αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Οι δερματολόγοι έχουν πάντα τις καλύτερες συμβουλές όπως και τις κατάλληλες θεραπείες για να αντιμετωπίσετε την ακμή. Μια όμως πρόσφατη τάση
που κατακλύζει τα social media είναι το κρύο ντους. Πιο συγκεκριμένα, το video «κρύο ντους για την ακμή» έχει συγκεντρώσει πάνω από 102 εκατομμύρια προβολές και ολοένα και περισσότεροι το αναζητούν ως θεραπεία.

Το Byrdie λοιπόν ζήτησε από κορυφαίους δερματολόγους να πάρουν θέση για αυτό το νέο skincare trend και αξίζει να μάθετε την άποψή τους, πριν το δοκιμάσετε.

Τα οφέλη του κρύου ντους για την ακμή

Ο βασικός ισχυρισμός είναι ότι το κρύο ντους μπορεί να θεραπεύσει την ακμή μειώνοντας την παραγωγή ελαίου και επιβραδύνοντας τα «ξεσπάσματα», λέει η δερματολόγος Geeta Yadav.

«Υπάρχει λογική εκεί», εξηγεί. «Το λάδι δεν ρέει τόσο εύκολα μέσα από τους πόρους. Το κρύο νερό μειώνει τις φλεγμονώδεις επιδράσεις της ακμής, από όπου προέρχεται η ενόχληση». Ο καθαρισμός του προσώπου σας με κρύο νερό είναι προτιμότερος από το ζεστό ή το καυτό νερό, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια, να θέσει σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματος σας και πιθανώς να ερεθίσει τα υπάρχοντα σπυράκια, σύμφωνα με την δερματολόγο Melanie Palm, MD.

Jenny.Gr

Το κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει με την ακμή, αλλά σίγουρα όχι με τον ακραίο, θεραπευτικό τρόπο, όπως συχνά παρουσιάζεται στο διαδίκτυο. Οι ψυχρές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να μειώσει το πρήξιμο, τη φλεγμονή και τη συνολική ερυθρότητα, εξηγεί η δερματολόγος Marisa Garshick.

Η ακμή έχει πολλούς παράγοντες και απαιτεί μια πολυδιάστατη θεραπευτική προσέγγιση. «Μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης για δέρμα με τάση ακμής απαιτεί πολύ περισσότερα από το κρύο ντους», μας λέει ο Palm. «Περιλαμβάνει σωστό καθαρισμό, χρήση των κατάλληλων συστατικών περιποίησης, αποφυγή φαγεσωρογόνων προϊόντων, αλλαγές στον τρόπο ζωής και σε ορισμένες περιπτώσεις, συνταγογραφούμενα φάρμακα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.