ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Face toners: Γιατί είναι σημαντικό να τα βάλεις στη ρουτίνα σου (και 6 για να διαλέξεις)


Ελένη Τσούτση

13 Φεβρουαρίου 2023

Face toners: Γιατί είναι σημαντικό να τα βάλεις στη ρουτίνα σου (και 6 για να διαλέξεις)
Instagram/@ anjawk
Η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση και τα toners είναι τα προϊόντα που οι περισσότερες αμελούμε στην καθημερινή μας skincare routine. Οι ειδικοί όμως θα σας πείσουν

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα beauty άρθρα στρέφουν την προσοχή τους στις κρέμες, στα serums και στα προϊόντα καθαρισμού. Μια κατηγορία που δεν έχουμε εστιάσει όσο πρέπει είναι τα toners. Άλλωστε οι skincare experts τονίζουν πως αν θέλουμε ένα λαμπερό και δροσερό δέρμα πρέπει να τα προσθέσουμε στην ρουτίνα μας.

Η δερματολόγος, Tiffany Libby, εξηγεί στο «Allure» ότι το toner έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην αφαίρεση των υπολειμμάτων που μπορεί να μην έχει «διώξει» το καθαριστικό. Ακόμη, προετοιμάζει το δέρμα για το επόμενο βήμα στη ρουτίνα. «Λειτουργούν ως συμπλήρωμα ή ως πρόσθετο στη ρουτίνα περιποίησης», προσθέτει.

Jenny.Gr
Pexels

Μπορεί στο παρελθόν η πλειοψηφία των toners να περιείχαν αλκοόλ, τώρα όμως οι συνθέσεις έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πιο φιλικές ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τα toners πλέον μπορούν να καταπολεμήσουν από την απώλεια του κολλαγόνου μέχρι την υπερβολική λιπαρότητα που μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις. Τα brands έχουν λανσάρει διαφορετικές φόρμουλες ώστε να βρείτε εκείνη που θα σας καλύψει.

Η δερματολόγος Sapna Palep, αναφέρει στο «Allure» ότι τα toners είναι σημαντικά καθώς ενυδατώνουν, λειαίνουν τις λεπτές γραμμές και συχνά περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά, αμινοξέα αλλά και υαλουρονικό οξύ. Τα toners που ταιριάζουν σε δέρματα με τάση ακμής περιλαμβάνουν σαλικυλικό οξύ (ένας τύπος βήτα υδροξυοξέος ή BHA) ή γλυκολικό οξύ (ένας τύπος άλφα υδροξυοξέος ή AHA), το οποίο μπορεί να εξομαλύνει τον τόνο της επιδερμίδας και να θεραπεύσει την υπερμελάγχρωση.

Jenny.Gr
Pexels

Ακριβώς όπως υπάρχουν διαφορετικά συστατικά για να διαλέξετε, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να τοποθετήσετε το προϊόν. Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη και εξαρτάται πραγματικά από την προτίμηση σας: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή cotton pads. Ό,τι εσάς σε φαίνεται πιο εύκολο και λειτουργικό στην ρουτίνα σας.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικά από τα καλύτερα toners της αγοράς και επιλέξτε εκείνο που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδα σας:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.