ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

7 κρέμες νυκτός που κάνουν θαύματα όσο εσύ κοιμάσαι


Ελένη Τσούτση

14 Φεβρουαρίου 2023

7 κρέμες νυκτός που κάνουν θαύματα όσο εσύ κοιμάσαι
Instagram/@ emmalouiseconnolly
Η επιδερμίδα σας χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση; Οι κρέμες νυκτός θα την προσφέρουν απλόχερα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ξεκουράζεται μόνο το σώμα μας αλλά και η επιδερμίδα μας που χρησιμοποιεί αυτό τον χρόνο για να ανανεωθεί. Οι κρέμες νυχτός είναι η κατάλληλη προσθήκη στην ρουτίνα μας καθώς υπόσχονται να μας προσφέρουν αναζωογόνηση και βαθιά θρέψη. Έπειτα, λοιπόν από τον διπλό καθαρισμό στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, εφαρμόζουμε τη κρέμα νυχτός για να κάνει το δέρμα μας φρέσκο και λαμπερό.

Αν εμείς δεν σας πείσαμε ακόμη, αφήνουμε τους skincare experts να το κάνουν: «To βράδυ η επιδερμίδα μας χάνει, επομένως η νύχτα έχει να κάνει με το να κλειδώνουμε την υγρασία», λέει στο Allure η Mona Gohara, καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Yale.

Jenny.Gr
Pexels

Η δερματολόγος, De Anne Harris Collier, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι η έρευνα έχει δείξει ότι η αποκατάσταση των κατεστραμμένων από το DNA κυττάρων του δέρματος κορυφώνεται, τα κύτταρα του δέρματος αναστρέφονται πιο γρήγορα και υπάρχουν αυξημένοι ρυθμοί ροής αίματος τη νύχτα. Αν μάλιστα εφαρμόζετε ρετινοειδή πριν κοιμηθείτε, η προσθήκη μιας κρέμας νυχτός είναι ο τέλειος τρόπος για να τα κλειδώσετε όλα, ενώ συνεισφέρετε επιπλέον ευεργετικά συστατικά. Και επειδή τα ρετινοειδή μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στον ήλιο, η νύχτα είναι η καλύτερη στιγμή για να τα χρησιμοποιήσετε.

Και να θυμάστε, το πρωί πρέπει να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ρετινόλη στην ρουτίνα σας.

Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες κρέμες που θα κάνουν θαύματα όσο εσείς κοιμάστε (ακούγεται υπέροχο και είναι):

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.