ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Παρενέργεια Ozempic Face: Τι είναι και τι την προκαλεί


Ελένη Τσούτση

15 Φεβρουαρίου 2023

Παρενέργεια Ozempic Face: Τι είναι και τι την προκαλεί
Pexels
Το Ozempic είναι ένα φάρμακο που έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το ρόλο του στον κόσμο της ομορφιάς (και της υγείας)

Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ενέσιμο φάρμακο που αρχικά προοριζόταν για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, όμως βοηθάει και στην απώλεια βάρους και σε εκείνο ακριβώς στο σημείο ξεκινά η σύγχυση.

«Το Ozempic είναι ένα σεμαγλουτίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη και είναι πολύ αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους», εξηγεί η πλαστική χειρουργός προσώπου με έδρα τη Νέα Υόρκη, Jennifer Levine. «Λειτουργεί αναγκάζοντας το πάγκρεας να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη και μειώνει την ποσότητα γλυκαγόνης που παράγεται από το συκώτι, η οποία καταστέλλει την όρεξη και επιβραδύνει τη γαστρική κινητικότητα, ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ δημοφιλές αυτή τη στιγμή στο Hollywood».

Το «Ozempic face» όμως προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς καθώς η χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου έχει αρνητικές συνέπειες στο πρόσωπο. Η απώλεια του βάρους γίνεται πολύ γρήγορα και το σώμα μπορεί να δείχνει καλύτερο αλλά το πρόσωπο φαίνεται εξαντλημένο και γερασμένο. Δυο παραδείγματα που ακολούθησαν την συγκεκριμένη τάση είναι η Kim Kardashian και ο Elon Musk.

«Η γρήγορη απώλεια βάρους οδηγεί σε απώλεια όγκου στο πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα», τονίζει ο Levine. «Το Ozempic face μπορεί να δείχνει ξεφουσκωμένο και χαλαρό. Σκεφτείτε μια σταφίδα σε σύγκριση με το σταφύλι!». Σύμφωνα με την γιατρό, Dr Sophie Shotter, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το ίδιο το φάρμακο που ευθύνεται για αυτές τις δερματικές αλλαγές, αλλά η γρήγορη απώλεια βάρους.

Jenny.Gr

«Με τη γρήγορη απώλεια βάρους, το δέρμα παλεύει να «συρρικνωθεί» γύρω από το νέο σχήμα, πράγμα που σημαίνει ότι χαλαρώνει και δεν δείχνει κολακευτικό», εξηγεί. «Το να έχουμε λίγο λίπος στο πρόσωπο σίγουρα μας βοηθάει να μεγαλώνουμε καλύτερα και οι άνθρωποι με περισσότερο λίπος τείνουν επίσης να έχουν λιγότερες ρυτίδες». Αντίθετα, το υπερβολικό λίπος στο πρόσωπο μπορεί να δημιουργήσει βαριές γραμμές στο πρόσωπο. Ένα ισορροπημένο βάρος είναι η καλύτερη λύση για πιο υγιή επιδερμίδα, λένε οι ειδικοί.

Οι experts που μίλησαν στην VogueUk προτείνουν σε όσους υποφέρουν από το «Ozempic face» να δοκιμάσουν κάποια εξειδικευμένη θεραπεία. Κάποιες θεραπείες όπως το Sofwave ή το Profound RF, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου και ελαστίνης. Κάνουν το δέρμα να συστέλλεται γύρω από τη νέα μορφή του προσώπου και το αποτέλεσμα είναι ένα υγιές και ομοιόμορφο σχήμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.