ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

To καλύτερo skincare για γυναίκες 50+, σύμφωνα με τους ειδικούς


Ελένη Τσούτση

20 Μαρτίου 2023

To καλύτερo skincare για γυναίκες 50+, σύμφωνα με τους ειδικούς
Instagram/@ gucciwestman
Οι καλύτερες beauty influencers μίλησαν στη βρετανική Vogue για τα μυστικά του δέρματος

Μετά τα 50 δεν σημαίνει ότι οι καλές μέρες που είχατε μια λαμπερή επιδερμίδα πέρασαν. Αντιθέτως με τις κατάλληλες αλλαγές μπορείτε να δημιουργήσετε την υγιή όψη που επιθυμείτε. Με άλλα λόγια, πρέπει να είστε πρόθυμες να προσαρμόσετε τη ρουτίνα περιποίησης για να διαχειριστείτε αυτές τις αλλαγές.

Παρατηρείτε το δέρμα σας να στεγνώνει πιο γρήγορα; Θέλετε να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες; Ήρθε η ώρα να βάλετε στη ζωή σας τη ρετινόλη και να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με ισχυρά συστατικά αλλά και να υιοθετήσετε μερικά μυστικά από τους beauty influencers, όπως τα μοιράστηκαν στη βρετανική Vogue.

Bobbi Brown, make-up artist & founder of Jones Road

«Στα 50 μου, το δέρμα μου έχει γίνει σίγουρα πιο ξηρό και με περισσότερες λεπτές γραμμές, με τις οποίες έχω συμφιλιωθεί. Έχω επιλέξει να αγκαλιάσω το γεγονός ότι μεγαλώνω. Ωστόσο, με κάθε ευκαιρία, κάνω θεραπεία με λέιζερ, η οποία αυξάνει το κολλαγόνο και συσφίγγει το δέρμα, και οτιδήποτε άλλο δεν αλλάζει τη φυσική διαδικασία της γήρανσης. Βασίζομαι στο αντηλιακό, τώρα περισσότερο από ποτέ. Σίγουρα προτείνω τη βαθιά ενυδάτωση, από μια υπέροχη κρέμα ματιών κάτω από το concealer σας μέχρι μια προσεκτικά επιλεγμένη ενυδατική κρέμα για πραγματικά ξηρές επιδερμίδες. Plus, λατρεύω τα λαδάκια προσώπου».

Joanna Czech, skin expert

«Καθώς το δέρμα μας μεγαλώνει, χάνουμε κολλαγόνο και υγρασία λόγω της απώλειας οιστρογόνων και οι κηλίδες μπορεί να αυξηθούν. Αν και δεν μπορούμε να αποτρέψουμε αυτές τις ορμονικές αλλαγές, υπάρχουν τρόποι να τις κάνουμε λιγότερο αισθητές με τα κατάλληλα προϊόντα και την σωστή τεχνολογία. Αν μπορούσα να κάνω μπάνιο με βιταμίνη Α και C, θα το έκανα. Ο παλμιτικός ρετινυλεστέρας είναι μια πιο ήπια μορφή ρετινόλης που αυξάνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών, βοηθώντας στην παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας παράλληλα τα μαύρα στίγματα και λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές. Συστατικά όπως το σύμπλεγμα κεραμιδίου, το βούτυρο καριτέ Δυτικής Αφρικής και το υαλουρονικό οξύ συνδυάζονται για να παρέχουν μακροχρόνια ενυδάτωση, βελτιωμένη υφή και αυξημένη απαλότητα και λάμψη».

JoAni Johnson, model and influencer

«Όταν ήμουν νεότερη, είχα περισσότερα δερματικά προβλήματα από ό,τι τώρα. Κατά τη διάρκεια των ετών της εμμηνόπαυσης, σταμάτησα να βάφομαι, καθώς διαπίστωσα ότι δεν μου αρέσει πια. Καθώς περνούσε ο καιρός, μαζί με τις ορμονικές αλλαγές, βρήκα το δέρμα μου να γίνεται πιο ξηρό και πιο ευαίσθητο στις εποχικές κλιματικές αλλαγές. Οι πόροι μου έγιναν πιο ορατοί. Το απαραίτητο πρόγραμμα τριών βημάτων μου περιλαμβάνει έναν καλό καθαρισμό. Χρησιμοποιώ το S'Able Labs Qasil Cleanser, το οποίο διευκολύνει τον σχολαστικό καθαρισμό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ το S'Able Black Seed Toner για να μειώσω την όψη των πόρων και ολοκληρώνω με την ενυδατική κρέμα S’Able Baobab για βαθιά ενυδάτωση. Αυτή η ενυδατική κρέμα απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας το δέρμα μου λαμπερό και διατηρώντας το ελαστικό όλη την ημέρα. Μια φορά την εβδομάδα, φροντίζω το δέρμα μου με μια μάσκα προσώπου για extra τόνωση. Πιστεύω επίσης ότι η περιποίηση του δέρματος είναι τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική δουλειά. Λατρεύω επίσης το τσάι και τις ευεργετικές του ιδιότητες στο σώμα μου».

Gucci Westman, make-up artist & founder of Westman Atelier

«Από τα 50 μου, το δέρμα μου έχει χάσει την ελαστικότητα και τον όγκο. Υπάρχουν προφανώς περισσότερες λεπτές γραμμές και μελάγχρωση. Όσον αφορά τη ρουτίνα, ωστόσο, δεν νομίζω ότι χρειάζεστε τόσα πολλά πράγματα εάν βρείτε το σωστό προϊόν. Για παράδειγμα, το Skin Activator μου άλλαξε την ποιότητα του δέρματός μου. Εγώ προτιμώ να θεραπεύω τον φραγμό του δέρματός και αποφεύγω τα σκληρά προϊόντα περιποίησης. Η συστηματική φροντίδα αλλά και ο σωστός τρόπος εφαρμογής των προϊόντων μου χάρισαν μια πιο καθαρή και υγιή επιδερμίδα».

Lyn Slater, model and influencer

«Είμαι τυχερή γιατί το δέρμα μου νιώθω ότι δεν έχει αλλάξει πολύ, ανεξάρτητα από την ηλικία. Έχω ξηρή επιδερμίδα, επομένως τα προϊόντα που επέλεγα ήταν συγκεκριμένα. Μου αρέσει η υγιής λάμψη και γνωρίζω ότι η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής μου ο βασικός μου στόχος για το δέρμα και το σώμα μου είναι να τα διατηρήσω όσο το δυνατόν πιο υγιή. Έχω μια πολυάσχολη ζωή οπότε χρειάζομαι κάτι απλό. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώ φυσικά έλαια. Είναι μια στιγμή αυτοφροντίδας στην ημέρα μου».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.