ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauty decluttering: Πώς να κάνεις σωστό ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σου


Ελένη Τσούτση

20 Μαρτίου 2023

Beauty decluttering: Πώς να κάνεις σωστό ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σου
Pexels
Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σου

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να κάνετε ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά σας αλλά πάντα καταλήγετε να «λυπάστε» να πετάξετε κάποια προϊόντα. Είναι δύσκολο και σας καταλαβαίνουμε αλλά ήρθε η ώρα να κρατήσετε στη συλλογή σας μόνο όσα πραγματικά χρειάζεστε. Σας βεβαιώνουμε ότι τα πολλά προϊόντα καταφέρνουν να σας μπερδεύουν και να σας δημιουργούν μια σύγχυση.

Το μότο και στην ομορφιά είναι το «Less is more».

Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για να ακολουθήσετε στο beauty decluttering:

1. Σκεφτείτε πόσο καιρό έχετε ένα προϊόν

Πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε πόσο καιρό το έχετε τα προϊόντα που εφαρμόζετε στα χέρια σας, στο πρόσωπο σας ή το σώμα σας. Ελέγξτε αν μυρίζουν μυρίζουν περίεργα και έχουν διαφορετική σύσταση. Μπορείτε μάλιστα να μπείτε σε 2 sites ώστε να δείτε την διάρκεια του κάθε προϊόντος: checkfresh.com και checkcosmetic.net.

Χρησιμοποιώντας την ημερομηνία παραγωγής του προϊόντος ή έναν κωδικό παρτίδας, αυτοί οι ιστότοποι παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε λήγουν. Όλα τα καλλυντικά έχουν έναν αριθμό στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Πληκτρολογήστε αυτόν τον αριθμό και ο ιστότοπος θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες ώστε να αποφασίσετε αν μπορεί να μείνει στη συλλογή σας.

Jenny.Gr
Pexels

2. Ξεχάστε τον κανόνα «πότε το χρησιμοποίησα για τελευταία φορά»

Ένας έξυπνος κανόνας που θα σας βοηθήσει είναι ο εξής: σκεφτείτε την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε και αν έχουν περάσει μερικοί μήνες, τότε ήρθε η ώρα να το αποχωριστείτε. Μπορεί να σας ακούγεται ίσως σκληρό αλλά αν δεν έχει κάποιο νόημα να έχετε άπειρα προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν σας είναι χρήσιμα. Ακολουθώντας αυτό τον κανόνα, θα σας είναι πιο εύκολο να μην επενδύετε σε καλλυντικά που δεν έχετε ανάγκη.

3. Χαρίστε προϊόντα που δεν θα χρησιμοποιήσετε

Όσα προϊόντα δεν έχετε ανοίξει την συσκευασία τους μπορείτε να τα χαρίσετε και να κάνετε κάποια δωρεά σε κάποιον οργανισμό. Για την Ελλάδα δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι σε ποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις μπορεί κανείς να απευθυνθεί για τέτοιου είδους προϊόντα, αλλά είναι κρίμα να στερούνται ακόμη και αυτή τη μικρή πολυτέλεια άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάποια καλλυντικά.

Jenny.Gr
Pexels

4. Επενδύστε έξυπνα

Την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια, να έχετε υπόψη σας τι έχετε ήδη στη συλλογή σας. Είναι εντάξει να έχετε ένα εφεδρικό προϊόν, αλλά προσπαθήστε να αγοράσετε μόνο όταν το χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.