ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις λιπαρό δέρμα; Αυτή είναι η ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις


Ελένη Τσούτση

31 Μαρτίου 2023

Έχεις λιπαρό δέρμα; Αυτή είναι η ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις
Instagram/@ Valeria Lipovetsky
Για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο όλη την ημέρα, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις μια ελαφριά ενυδατική κρέμα

Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ και ήρθε η ώρα να τροποποιήσουμε σωστά τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, το δέρμα σας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα. Η ζέστη κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να δημιουργούν υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Το μυστικό για να διατηρήσετε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα και την άνοιξη είναι να ακολουθείτε ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης που δίνει έμφαση στην υγρασία και την ενυδάτωση.

Παρακάτω θα βρείτε τα απλά βήματα που θα αναβαθμίσουν το skincare σας τώρα την άνοιξη:

Καθαρισμός

Ξεκινήστε κάθε μέρα με ένα ήπιο καθαριστικό που θα μειώσει τους ρύπους χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σας την απαραίτητη υγρασία, όπως κάνουν ορισμένα ισχυρά καθαριστικά. Για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να ερεθίσετε υπερβολικά την επιφάνεια του δέρματος, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ.

Bioderma Sebium Gel Moussant Actif

Jenny.Gr

Τόνωση

Χρησιμοποιήστε ένα toner σχεδιασμένο για λιπαρό δέρμα μετά τον καθαρισμό. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH και θα ελέγξει τυχόν υπερβολική λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

SkinCeuticals Blemish & Age Toner

Jenny.Gr

Ενυδάτωση

Η εφαρμογή μιας ήπιας κρέμας, ειδικά για λιπαρό δέρμα είναι απαραίτητο step, για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Προσέξτε τα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Anthelios Invisible Fluid SPF50, La Roche-Posay

Jenny.Gr

Primer

Το primer θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος αφού θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα όμορφο μακιγιάζ, αλλά είναι επίσης ιδανικό για να αποτρέψει την παραγωγή λιπαρότητας!

ΜAC Prep + Prime FIX+

Jenny.Gr

Extra tips:

  • Χρησιμοποιείτε ειδικά στυπτικά χαρτάκια για να ελέγχετε την παραγωγή σμήγματος όταν δεν μπορείτε να το καθαρίσετε. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντηλο, αλλά τα στυπτικά χαρτάκια βοηθούν περισσότερο επειδή περιέχουν πούδρα που βοηθά να κρατάτε το μακιγιάζ φρέσκο.
  • Καλό είναι να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας καθώς όταν το κάνετε, μεταφέρεται η βρωμιά, η λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά πριν βάλετε προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο πρόσωπό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.