ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, σύμφωνα με τους ειδικούς


Ελένη Τσούτση

26 Απριλίου 2023

Πώς να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, σύμφωνα με τους ειδικούς
Pexels
Μήπως νιώθεις κουρασμένη; Παρατηρείς ότι έχεις σακούλες ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Δεν είσαι η μόνη. Όμως υπάρχουν καλά νέα, αν εντοπίσεις ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα, μπορείς να μειώσεις τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους πιο εύκολα

Οι σακούλες είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που όλες αντιμετωπίζουμε και αναζητάμε λύσεις. Μάλιστα, οι experts τονίζουν ότι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Όπως σε κάθε πρόβλημα, έτσι και εδώ η ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί τη μοναδική λύση. Εκτός από μια καλή κρέμα ματιών, υπάρχουν και άλλα βήματα που θα σε βοηθήσουν να πεις αντίο στο έντονο πρήξιμο.

Η κατάλληλη κρέμα ματιών λοιπόν αποτελεί το βασικό βήμα. Αν έχεις μαύρους κύκλους ή ξηρότητα θα δώσει ζωντάνια σε όλο το βλέμμα σου. Εάν δεν έχεις βάλει στη καθημερινότητά σου ακόμη την κρέμα ματιών, τότε σκέψου πόσο λεπτό και ευαίσθητο είναι το δέρμα κάτω από τα μάτια και θα αλλάξεις γνώμη. Άλλωστε τα οφέλη είναι πολλά: ενυδάτωση, φωτεινότητα, σύσφιξη αλλά και καταπολέμηση των ρυτίδων. Τι άλλο όμως μπορείς να κάνεις;

Jenny.Gr

Βάλε στην skincare ρουτίνα σου τα ice globes

Δοκίμασε να κάνεις μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια σου με ice globes. Τα ice globes είναι γυάλινες μπάλες, που στοιχηματίζουμε ότι κάπου θα έχεις δει στα social media. Μπορείς λοιπόν να τις βάλεις στο ψυγείο καθώς πρέπει να είναι παγωμένες για να δουλέψουν καλύτερα. Αφού έχεις εφαρμόσει την αγαπημένη σου κρέμα ματιών με κυκλικές κινήσεις (όπως θα δεις στο παρακάτω video) κάνε μασάζ στην περιοχή ώστε να μειωθούν τα πρηξίματα και οι σακούλες. Με άλλα λόγια, είναι ό,τι χρειάζεται το δέρμα σου για να ξυπνά κάθε πρωί. Εκτός από τα άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, θα απολαύσεις και την όλη διαδικασία.

Χρησιμοποίησε eye patches

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν παρατηρούμε μία άνοδο των eye patches. Δεν είναι τυχαίο που τα βλέπουμε όλο και περισσότερο στα social media αφού είναι πολλές οι σταρς που τα εμπιστεύονται. Πρόκειται για αυτοκόλλητες μάσκες που εφαρμόζονται κάτω από τα μάτια και περιέχουν τα πιο επίλεκτα συστατικά όπως ρετινόλη, καφεΐνη, υαλουρονικό οξύ, ceramides και μειώνουν το οίδημα και τους μαύρους κύκλους.

Τα eye patches χαρίζουν λαμπερό βλέμμα και άμεσο αποτέλεσμα λείανσης στις λεπτές γραμμές. Είναι σημαντικό, να τονίσουμε ότι δεν αντικαθιστούν την καθημερινή χρήση της κρέμας ματιών σας, η οποία θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη δουλειά.

Άλλαξε τη θέση ύπνου σου

Η θέση ύπνου μπορεί να συμβάλλει, στο να δημιουργηθούν σακούλες κάτω από τα μάτια. Αν κοιμάσαι στο πλάι, λόγω της βαρύτητας, μπορεί τα υγρά να πάνε κάτω από τα μάτια σου. Αν, λοιπόν ξυπνάς με πρησμένα μάτια, μπορείς να προσθέσεις ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.