ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

7 αντηλιακά προσώπου που δεν γυαλίζουν (θα τα λατρέψεις)


Ελένη Τσούτση

18 Μαΐου 2023

7 αντηλιακά προσώπου που δεν γυαλίζουν (θα τα λατρέψεις)
Instagram/@bizceizleyin
Εμπνευστείτε από τη λίστα με τα αγαπημένα μας αντηλιακά

Ποτέ δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν για την υγειά της επιδερμίδας μας. Μάλιστα μερικοί δερματολόγοι φτάνουν στο σημείο να δηλώσουν ότι μια ρουτίνα περιποίησης είναι άχρηστη αν δεν υπάρχει αντηλιακό. Το να βρεις το καλύτερο αντηλιακό για το πρόσωπό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις - υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω που μπορεί να μπερδευτείς.

Υπάρχουν δύο τύποι αντηλιακών: φυσικό και χημικό.

Γενικά, οι ειδικοί συνιστούν το πρώτο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό μπλοκ που προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV, λέει η Sonia Batra, MD, δερματολόγος στο Glamour. Το μειονέκτημα: Τα ενεργά συστατικά —οξείδιο ψευδάργυρου και/ή διοξείδιο του τιτανίου— τείνουν να αφήνουν λευκά υπολείμματα στο δέρμα. Τα χημικά αντηλιακά —που τροφοδοτούνται από ενεργά συστατικά όπως η οξυβενζόνη, η αβοβενζόνη, το οκτισαλικό, το οκτοκρυλένιο, το ομοσαλικό και το οκτινοξάτη— απλώνονται ευκολότερα και λειτουργούν σαν σφουγγάρι για να απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου.

Jenny.Gr

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι δερματολόγοι λένε ότι είναι σημαντικό να αναζητήσεις μια φόρμουλα ευρέος φάσματος (που σημαίνει ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB) με SPF 30 ή υψηλότερο. Η αντοχή στο νερό είναι επίσης βασικό, ειδικά αν κάνεις άσκηση ή πρόκειται να κολυμπήσεις.

Μην ξεχνάς να απλώνεις το αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεσή σου στον ήλιο και ακόμη να το απλώνεις σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Για να σε βοηθήσουμε να βρεις τα καλύτερο αντηλιακό προσώπου για κάθε τύπο δέρματος, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας:

1. Lancaster Sun Beauty Face Cream Fluid SPF30 50 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Η Sun Beauty Face Cream Fluid SPF30 της Lancaster είναι μια αντηλιακή κρέμα προσώπου με ελαφριά υφή, άμεση αίσθηση άνεσης, αόρατη φόρμουλα με στιγμιαία απορρόφηση.

2. Grown Alchemist Invisible Natural Protection SPF-30 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Μια αόρατη, ελαφριά, vegan σύνθεση που αναμειγνύεται αβίαστα στο δέρμα και διαθέτει καινοτόμο καθαρό φυσικό οξείδιο ψευδαργύρου για προστασία ευρέος φάσματος από τις βλαβερές ακτίνες UVA/B και τους περιβαλλοντικούς επιβλαβείς παράγοντες.

3. La Roche-Posay Anthelios UVMune Spf50+ Oil Control Gel-Cream - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Με το νέο φίλτρο Mexoryl 400 κατά της ακτινοβολίας UV: προστατεύει από τις ultra μακρές UVA , οι οποίες είναι αόρατες και επιβλαβείς και αποτελούν το 30% των ακτινών UV που φτάνουν στο δέρμα μας όλο τον χρόνο. Ενισχυμένη προστασία από τις UV και ενισχυμένη ανθεκτικότητα στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο.

4. Avene Very High Protection Cream Mineral Spf50+ - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Δεν περιέχει χημικό φίλτρο και paraben και είναι χωρίς άρωμα και χωρίς αλκοόλη. Είναι πολύ σταθερό και ανθεκτικό στο νερό και δε διαλύεται στη θάλασσα. Ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

5. Pharmasept Heliodor Face Sun Cream Spf50 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Αντηλιακή κρέμα για πρόσωπο, ντεκολτέ & χέρια, υψηλής προστασίας με 100% φυσικό αντηλιακό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου σε non-nano μορφή, που δεν προκαλεί φωτοαλλεργίες και φωτοτοξικότητα. Προσφέρει αποτελεσματική προστασία ευρέος φάσματος έναντι των βλαβερών ακτινών (UVA, UVB, IR ακτινοβολία και blue light).

6. Korres Yoghurt Sunscreen Emulsion Face & Body Spf50 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Αντηλιακό σε μορφή κρέμας που προορίζεται για το πρόσωπο και το σώμα. Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στο νερό και στον ιδρώτα και γι αυτό είναι ιδανικό για όσους κάνουν σπορ θαλάσσης και παραλίας, καθώς και άλλες δραστηριότητες με έντονη εφίδρωση. Συστήνεται η εφαρμογή του πριν την έκθεση στον ήλιο, καθώς και η συχνή ανανέωσή του ειδικότερα μετά από εφίδρωση, κολύμπι ή σκούπισμα.

7. Nuxe Sun Face Cream Spf50 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Πολύ υψηλή αντηλιακή και κυτταρική προστασία ενάντια στη γήρανση. Ενυδατώνει το δέρμα και αποτρέπει τις κηλίδες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο, χαρίζοντας λαμπερό μαύρισμα που διαρκεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.