ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα top μυστικά μιας Γαλλίδας φαρμακοποιού για νεανικό δέρμα


Ελένη Τσούτση

25 Μαΐου 2023

Τα top μυστικά μιας Γαλλίδας φαρμακοποιού για νεανικό δέρμα
Instagram/@bizceizleyin
Τα top μυστικά ενός Γάλλου φαρμακοποιού για νεανικό δέρμα

Στη Γαλλία, τα φαρμακεία διοικούν πραγματικά τη βιομηχανία του skincare. «Όταν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, πηγαίνετε πάντα στο φαρμακείο για να βρείτε το καλύτερο», δηλώνει στην VogueUK η Natacha Bonjout, μια Γαλλίδα φαρμακοποιός που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη για πάνω από μια δεκαετία.

H γαλλική κουλτούρα στην ομορφιά τα τελευταία χρόνια στηρίζεται το 90% στην περιποίηση της επιδερμίδας και το 10% στο μακιγιάζ. «Το καλλυντικό είναι ο καλύτερος σου φίλος, αλλά ποτέ δεν θα αντικαταστήσει την εσωτερική δύναμη του δέρματός σου» ,συμπληρώνει. Υπάρχει ομορφιά στην απλότητα. Οι Γαλλίδες «καταναλώνουν λιγότερο, αλλά καταναλώνουν καλύτερα». Από τον απαλό καθαρισμό μέχρι τις φυσικές θεραπείες, παρακάτω η Bonjout μοιράζεται τα κορυφαία μυστικά της για νεανικό και φρέσκο δέρμα.

Χρησιμοποίησε ενεργά στοιχεία που συνεργάζονται μεταξύ τους

«Μην υπερφορτώνετε το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μόνο ενεργά συστατικά που λειτουργούν μαζί», λέει ο Bonjout, η οποία για πέντε χρόνια συνδύαζε τα σωστά επίπεδα ενεργών συστατικών. Ένα καλό μείγμα, για παράδειγμα, είναι η βιταμίνη C και προστατευτικό SPF ή η ρετινόλη και το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ. «Αποφύγετε την εφαρμογή ρετινόλης με βιταμίνη C», σημειώνοντας ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή, ενώ η επίστρωση ρετινόλης και νιασιναμίδης απλώς «ακυρώνουν το ένα το άλλο» και είναι μια ακριβή σπατάλη ενεργών συστατικών. «Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αφορά στοχευμένα προϊόντα που αποδίδουν πραγματικά επειδή στο δέρμα μας δεν αρέσει το υπερβολικό στρες», καταλήγει.

Jenny.Gr

Παρέλειψε τον πρωινό καθαρισμό

Για να προστατέψεις τον φραγμό της επιδερμίδας σου, η Bonjout προτείνει έναν απαλό διπλό καθαρισμό το βράδυ και το πρωί να καθαρίσεις το δέρμα σου με ένα
ιαματικό νερό ή να ψεκάσεις μια τονωτικό spray. Είναι «το εντελώς αντίθετο της αμερικανικής μεθόδου για έναν λόγο: «Κάθε βράδυ, το δέρμα σας ανασυνθέτει τη χλωρίδα του για να προστατευτεί», λέει.

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι να ξεπλύνετε το πρωί με ιαματικό νερό όπως το ιαματικό νερό της Avène ή ένα απαλό τονωτικό ανθόνερου όπως το Herbivore rose Hibiscus Face Mist». Το βράδυ, «ο διπλός καθαρισμός είναι κεφάλαιο, ειδικά όταν φοράω αντηλιακό ή μακιγιάζ, για να αφαιρέσω τους ρύπους», λέει. «Όταν μένω σπίτι, καθαρίζω απαλά το δέρμα μου μόνο με το Collosol Eau de Lait ή το micellar water». Της αρέσει το Bioderma Micellar Water («Γαλλικά διάσημο» από τις αρχές της δεκαετίας του '90) ως πρώτο βήμα και το Caudalie Vinoclean Foaming Cleanser.

Εφάρμοσε τα πάντα με τα δάχτυλά σου

«Χρησιμοποιώ πάντα τα δάχτυλά μου για να κάνω το μακιγιάζ», λέει ο Bonjout. «Το μασάζ είναι θεραπευτικό για την τόνωση της αυτοπεποίθησής μας και τη μείωση του στρες και του άγχους», εξηγεί, προσθέτοντας ότι δημιουργεί ένα παράθυρο για « καλύτερο ύπνο και λαμπερό δέρμα».

«Η πιο απίστευτη περιποίηση προσώπου που έχω δοκιμάσει ποτέ για το δέρμα είναι η Joelle Ciocco στο Παρίσι. Είναι η Γαλλίδα προσωποθεραπεύτρια που εφηύρε το «στοματικό μασάζ», δουλεύοντας όχι μόνο στο εξωτερικό του προσώπου αλλά και στο εσωτερικό μέσω της στοματικής κοιλότητας», λέει. «Φαίνεται πολύ περίεργο, αλλά αξίζει τον κόπο».

Jenny.Gr

Αγκάλιασε τις φυσικές θεραπείες

Η Bonjout τονίζει ότι ενώ η επιστήμη βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή στη γαλλική φαρμακευτική, οι φυσικές θεραπείες είναι ιδανικές για τις οργανικές θεραπευτικές τους ικανότητες. Συνιστά επίσης τον βασιλικό πολτό, μια ουσία πλούσια σε θρεπτικά συστατικά «που παράγεται από εργάτριες μέλισσες», λέει, προσθέτοντας, «είναι η μόνη τροφή για τη βασίλισσα μέλισσα». Μπορεί να καταναλωθεί ή να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα ως το «καλύτερο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος» και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή και ενισχύουν την επούλωση των πληγών.

Επέλεξε το κατάλληλο αντηλιακό

Η οποιαδήποτε αντηλιακή προστασία είναι καλύτερη από την απουσία προστασίας, η Bonjout συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση φυσικών αντηλιακών αντί για χημικές συνθέσεις όποτε είναι δυνατόν. «Τα χημικά αντηλιακά μπορούν να σας προκαλέσουν ακμή, κάψιμο, κνησμό και τσούξιμο στο δέρμα», προειδοποιεί. «Τα καλύτερα αντηλιακά είναι 100% μεταλλικά φίλτρα και είναι αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά». Σύμφωνα με τον Bonjout, οι Γάλλοι φαρμακοποιοί ορκίζονται στο La-Roche-Posay Anthelios Mineral Tinted Sunscreen SPF 50.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.