ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

7 top κρέμες νυκτός με αποτέλεσμα lifting, σύμφωνα με τους δερματολόγους


Ελένη Τσούτση

16 Ιουνίου 2023

7 top κρέμες νυκτός με αποτέλεσμα lifting, σύμφωνα με τους δερματολόγους
Pexels
Οι κρέμες νυκτός είναι τόσο απαραίτητες στην ρουτίνα ομορφιάς σου όπως το αντηλιακό

Αν θέλεις να αναβαθμίσεις την skincare routine σου, η προσθήκη της καλύτερης κρέμας νυκτός είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η κρέμα νυκτός είναι
ενυδατική, επανορθωτική και ισχυρή γι’ αυτό αξίζει μια θέση στο νεσεσέρ σου.

«Οι κρέμες νύχτας συνήθως παρέχουν βαθύτερη ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα, ενώ οι κρέμες ημέρας εστιάζουν περισσότερο στην προστασία από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση», επισημαίνει η Divya Shokee, δερματολόγος στο Glamour. «Οι κρέμες νύχτας τείνουν επίσης να είναι πιο πλούσιες σε υφή και μπορεί να περιέχουν συστατικά πιο ευαισθητοποιητικά για το δέρμα αν εκτεθούν στο ηλιακό φως, όπως ρετινοειδή».

Η κρέμα νυκτός είναι γεμάτη από συστατικά που τονώνουν την επιδερμίδα, όπως η ρετινόλη και τα ρετινοειδή, τα οποία δουλεύουν σκληρά ενώ κοιμάσαι βαθιά. «Οι ρετινόλες περιλαμβάνονται σε ορισμένες κρέμες νυκτός καθώς έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και να ελαχιστοποιούν την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και μαύρων κηλίδων», προσθέτει ο Brendan Camp, δερματολόγος στο MDCS Dermatology της Νέας Υόρκης. Άλλα συστατικά που θα βρεις συνήθως στην κρέμα νύχτας; Υαλουρονικό οξύ που ενισχύει την υγρασία και άλφα-υδροξυοξέα απολέπισης (AHAs).

Ποιο είναι το καλύτερο είδος κρέμας νυκτός για το δέρμα σου;

Αυτό εξαρτάται από το τι ψάχνεις από ένα προϊόν, καθώς και από τον τύπο του δέρματός σου. «Όταν ψάχνετε για μια κρέμα νυκτός για την πρόληψη ή τη θεραπεία των ρυτίδων, είναι σημαντικό να αναζητάτε συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος», λέει ο Shokeen. «Τα ρετινοειδή, τα πεπτίδια και τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και Ε είναι όλα αποτελεσματικά συστατικά για την αντιγήρανση, ενώ τα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη σφριγηλότητα του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών».

Ωστόσο, αν το δέρμα σου είναι λιπαρό ή επιρρεπές σε ξεσπάσματα, φρόντισε να αναζητήσεις πιο ελαφριές επιλογές. «Αναζητήστε μια κρέμα με βάση το νερό, καθώς οι ενυδατικές κρέμες με βάση το λάδι μπορεί ενδεχομένως να φράξουν τους πόρους και να συμβάλουν στον σχηματισμό ακμής», τονίζει ο Camp.

1. Lancaster Skin Repair Night Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Μια καινοτόμα σύνθεση που βοηθάει την επιδιόρθωση και την ανάπλαση κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα δεκτική. Πείτε καλημέρα σε μια επιδερμίδα πιο νεανική, πιο λαμπερή και ορατά πιο ξεκούραστη, κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

2. Lierac Lift Integral The Regenerating Night Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Η Lift Integral Κρέμα Νύχτας ενισχύει τη δομή του δέρματος δρώντας στα κύρια στοιχεία του (κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ), αλλά και στις γλυκοπρωτεΐνες που τα συνδέουν. Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη δομή της, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα lifting.

3. Lancôme Advanced Génifique Night Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Η πανίσχυρη σύνθεση της Lancôme Advanced Génifique Night Cream είναι εμπλουτισμένη με κλάσματα 7 Πρεβιοτικών & Προβιοτικών –συστατικό κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας–, 3 Ceramides για ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού, και βιταμίνες, για εντατική επανόρθωση του επιδερμικού φραγμού κατά τη διάρκεια της νύχτας και σημαντική μείωση των σημαδιών γήρανσης.

4. Frezyderm, Anti-Wrinkle Rich - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Αντιρυτιδική κρέμα εξειδικευμένη να δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε που τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται. Μειώνει την έκταση και το βάθος των ρυτίδων, επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα του προσώπου και μιμείται τη δράση της ορμόνης νεότητας για την παραγωγή κολλαγόνου.

5. La Mer Crème de la Mer Moisturizer - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Η πολυτελής αυτή πλούσια κρέμα βυθίζει την επιδερμίδα σε βαθιά, καταπραϋντική ενυδάτωση και βοηθάει στην αποκατάσταση της ξηρότητας. Η επιδερμίδα αποκτάει λεία και σφριγηλή αίσθηση. Οι γραμμές και οι ρυτίδες λειαίνονται ορατά. Ξεκλειδώστε τη δύναμη μίας λαμπερής μεταμόρφωσης, μέρα και νύκτα.

6. Augustinus Bader The Rich Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Διαθέτει πλούσια υφή, ενυδάτωση και θρέψη, ενώ προσφέρει ανανέωση των κυττάρων και βελτιώνει εντυπωσιακά την όψη της επιδερμίδας.

7. Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Μάσκα επιδιόρθωσης νυκτός που καταπραΰνει την ερυθρότητα και την αντιδραστική επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.