ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Oil Free: Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες για λιπαρά δέρματα


Ελένη Τσούτση

21 Ιουνίου 2023

Oil Free: Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες για λιπαρά δέρματα
Instagram/@bizceizleyin
Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση και τα σωστά skincare προϊόντα

H λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που διαβάζετε για πρώτη φορά. Η λιπαρότητα δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ενοχλητική ειδικά την το καλοκαίρι που η θερμοκρασία αυξάνει αυτή την ενοχλητική αίσθηση. Tι μπορείς να κάνεις γι' αυτό;

Ακόμα και το λιπαρό δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί και να χρειάζεται ενυδάτωση. «Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορεί να έχουν ακόμα αφυδατωμένο δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει υψηλά επίπεδα σμήγματος, αλλά χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό», δήλωσε η δερματολόγος Claire Chang, από τη Νέα Υόρκη, στο επεισόδιο ενυδάτωσης του podcast The Science of Beauty του Allure.

Υπάρχουν επίσης μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις τη λιπαρότητα και να αισθανθείς το δέρμα σου πιο ματ.

  • Καθάρισε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο, αφρώδες καθαριστικό που φέρει την ένδειξη "oil free", που σημαίνει ότι δεν φράζει τους πόρους.
  • Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς καθημερινά ενυδατική κρέμα. Επέλεξε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30 SPF ή μεγαλύτερο. Μην αμελείς να χρησιμοποιείς αντηλιακό όλο το χρόνο.
  • Καλό είναι να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου καθώς όταν το κάνεις, μεταφέρεις τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σου. Βεβαιώσου λοιπόν ότι τα χέρια σου είναι καθαρά πριν βάλεις προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο πρόσωπό σου.

Αν η ενυδατική κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείς αφήνει υπερβολική λιπαρότητα ή ακόμα φράζει τους πόρους, οι ακόλουθες ενυδατικές κρέμες είναι oil free και θα θρέψουν το δέρμα σου με πιο ελαφρύ και αναζωογονητικό τρόπο .

1. Charlotte Tilbury Charlotte's Magic Cream Light - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

2. Caudalie Vinopure Moisturizing Mattifying Fluid - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

3. Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

4. L'Occitane Aqua Réotier Ultra Thirst-Quenching Gel - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

5. Sisley Paris Black Rose Skin Infusion Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.